NOGOMET

Nejmar ljut, uputio oštru poruku

Dvadesetsedmogodišnji Brazilac nije igrao zbog povrede

Nejmar. Agencije

Avaz.ba

7.3.2019

Mančester junajted sinoć je pobjedom na gostovanju kod PSG-a osigurao plasman u četvrtfinale Lige prvaka, a zvijezda francuskog tima Nejmar (Neymar) je imao zamjerki na ključnu sudijsku odluku.  

Markus Rašford (Rashford) je pogotkom iz penala u četvrtoj minuti sudijske nadoknade izgubljenog vremena postavio rezultat na 3:1 koji je u konačnici odveo njegov tim u četvrtfinale.  

Međutim, sudijska odluka o penalu je donesena korištenjem VAR tehnologije nakon što je Diogo Dalot loptom pogodio u ruku Persnela Kimpembea, no Nejmar smatra da je odluka bila pogrešna.  

Dvadesetsedmogodišnji Brazilac nije igrao zbog povrede, ali se oglasio putem Instagrama "bez dlake na jeziku".  

- Ovo je sramota, stavili su četvoricu ljudi koji ne znaju ništa o nogometu da gledaju snimak. Penala nije bilo, kako može biti kad je lopta pogodila igrača u leđa. Je*ite se - napisao je u postu Nejmar.  

Nakon toga je reagirao trener PSG-a Tomas Tuhel (Thomas Tuchel). 

- Bila je to oštra reakcija. Nekada nakon velike borbe koristite određene riječi i reagirate emotivno pa ih poželite povući nekoliko sati kasnije. Želio je biti s nama u četvrtfinalu, nervozno je pratio svaku našu utakmicu, nemojte biti preoštri prema njemu. Bio je to u trenutku ljutnje - rekao je Tuhel.

Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.