RIM

Sukob Mončija i navijača Rome

Monči: Dođite jedan po jedan

Avaz Sport

7.3.2019

Porto je uspio da dođe do pobjede od 3:1 i tako nadoknadi zaostatak iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka, kada je Roma slavila sa 2:1 na Olimpicu. Za "Vučicu" je ovo ogroman udarac jer su u samo nekoliko dana izgubili derbi protiv ljutog rivala Lacija, a sada su se oprostili od Lige prvaka.

Italijanski mediji jutros su objavili da je skupina navijača Rome očekala fudbalere na aerodromu s pogrdnim skandiranjima, nakon poraza od Porta u Ligi prvaka. List „Corriere dello Sport“ je objavio da je direktor Monči (Monchi) bio njihova glavna meta, te da je tošlo do verbalnog sukoba njega i navijača.

- Dođite jedan po jedan - prenio je list navodne riječi Mončija koje je tom prilikom uputio navijačima Rome.

Međutim, sportski direktor rimskog kluba oglasio se nakon toga na zvaničnom Twitter profilu, te je demantovao ove navode i poručio da je to čista laž. Potvrdio je da je imao raspravu s navijačima, ali da ih uopšte nije vrijeđao.

- Vidio sam da su moje riječi apsolutno pogrešno prenesene. Istina je da je bio trenutak nervoze zbog velike tuge zbog utakmice, ali je laž da sam to rekao navijačima. Ovom prilikom izvinjavam im se za ovo što se desilo, a posebno navijačima na aerodromu - poručio je Monči.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.