EVROPSKA LIGA

Čvrsto vjerujem u sebe i svoje saigrače

Piše: Goran ŠUMAR

7.3.2019

Zagrebački Dinamo večeras (18.55 sati) u Maksimiru protiv portugalske Benfike igra prvu četvrtfinalnu utakmicu Evropske lige, koju svi u taboru „Modrih“ nazivaju povijesnom.

Top klasa 

- Mislim da smo u ovoj sezoni pokazali da smo spremni nositi se s protivnikom koji je na papiru bio jači od nas. Od Anderlehta i Fenera pa do Viktorije - rekao je mladi veznjak Dinama i našeg državnog tima Amer Gojak (22) u razgovoru za „Dnevni avaz“.

 Može Dinamo i nakon Benfike nastaviti evropsko proljeće? 

- Naravno da može. Naravno da je Benfika kategorija iznad spomenutih ekipa, ali čvrsto vjerujem u sebe i svoje saigrače da možemo napraviti iznenađenje.

 Koliki je za Dinamo hendikep neigranje, osim Arijana Ademija, i Izeta Hajrovića?

- Izostanak jednog od glavnih igrača u ovakvoj utakmici uvijek je veliki hendikep. Nažalost, Hajre neće biti u prvoj utakmici, ali se nadam da će nam pomoći u uzvratu. No, znate za onu koga nema, bez njega se može.

 Koje su jače, a koje lošije strane Benfike?

- Imali smo analizu pa ćemo vidjeti na što trebamo paziti, a koje slabosti možemo iskoristiti. Znate i sami da se radi o ekipi iz evropske top-kategorije i da igraju sjajan fudbal u posljednje vrijeme, ali mi moramo paziti na sebe.

Dobri duh 


Vaši saigrači često ističu da ste dobri duh Dinamove svlačionice... 

- U Dinamu vrijedi ona “nema stranca do Bosanca”. Drago mi je da me smatraju takvim jer sam takvog karaktera. Uvijek vedar i nasmijan. To ljudi vide i osjete. Ali, imam opasnu konkurenciju u svlačionici. Ima nas više takvih i možda je u tome tajna dobre atmosfere u svlačionici.


Bh. fudbal ide naprijed

Pratite li bh. fudbal?  

- Imamo neki ludi ritam utakmica pa ne stignem sve što bih htio, ali kada god uhvatim vremena, pogledam barem kratke izvještaje s utakmica ili mi prijatelji jave šta se događa. Veseli me što bh. fudbal ide naprijed - rekao je Gojak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.