NOGOMET

Juventus postavio cijenu za Paula Dibalu

Bajern i Liverpul su timovi koji se najčešće spominju kao njegovi novi klubovi, a tu su još Mančester siti i Real Madrid

Argentinski fudbaler nije zadovoljan ulogom koju ove sezone ima u timu. Arhiv

Avaz.ba

8.3.2019

Argentinski fudbaler Paulo Dibala (Dybala) nije zadovoljan ulogom koju ove sezone ima u timu. On želi mnogo više, ali se ne uklapa najbolje u planove trenera Masimilijana Alegrija (Massimiliano Allegri).

Zato bismo od ljeta Dibalu mogli gledati u novom klubu. Interes za njegovim uslugama je ogroman, a ''Bijankoneri'' su navodno već i postavili cijenu.

Ona iznosi 120 miliona eura. Svaki tim koji ga želi u svojim redovima morat će biti spreman izdvojiti ovaj novac, a Argentinac će ne kraju odlučiti gdje želi otići.

Dibala se povezuje s nekoliko ekipa. Bajern i Liverpul su timovi koji se najčešće spominju kao njegovi novi klubovi, a tu su još Mančester siti i Real Madrid.

Kako prenose italijanski mediji, Juventus će zamjenu za Paula Dibalu tražiti u Isku (Isco) ili Hamesu Rodrigezu (James Rodriguez).

Italijani su već ove zime željeli iskoristiti situaciju oko Iska, koji se mnogo muči s igrama u Realu ove sezone. Igrač se ipak nije odlučio na odlazak iz Madrida, ali to ne isključuje mogućnost da se naljeto predomisli.

S druge strane, u igru je ušao i Hames Rodrigez, čija se posudba iz Reala u Bajern zakomplicirala, a s obzirom na to da je nije u dobrim odnosima s trenerom Nikom Kovačem, teško da će ostati u klubu, pa u Juventusu razmatraju i opciju njegovog dovođenja.

Sve ovo vodi ka tome da će Real i Juventus naljeto napraviti veliki transfer, sada je samo pitanje koji od ove trojice igrača će promijeniti sredinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.