NOGOMET

Vlasnik PSG-a pravi radikalne promjene, poznato ko će biti kažnjen zbog neuspjeha

Kriza uzima danak

PSG: Katarski emir odlučio uzeti sve u svoje ruke. AFP

Avaz Sport

8.3.2019

Katarski emir Tamim bin Hamad el-Tani (Thani), koji je vlasnik PSG-a, spreman je napraviti radikalne promjene. Već godinama Katar ulaže velika sredstva u PSG. Gotovo milijardu eura je arapska država uložila u klub, ali rezultata u Ligi prvaka, gdje se čeka trofej, za sada nema.

Zato je katarski emir odlučio uzeti sve u svoje ruke i napraviti radikalne poteze. Navodno će uručiti otkaz predsjedniku Naseru el-Kelaifiju (Nasser Al-Khelaifi). El-Kelaifi se nije proslavio na funkciji predsjednika. Istina, uspio je dovesti imena poput  Nejmara (Neymar) i Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) za nestvarne sume novca, ali je napravio dosta pogrešaka u koracima.

Posebno se to odnosi na sportski segment u klubu. Ulogu sportskog direktora "Svetaca" obavljali su Patrik Klajvert (Patrick Kluivert) i Antero Henrike (Henrique), ali oni gotovo ništa nisu napravili u tom periodu. Također, odluka da izbaci Adrijena Rabioa (Adriena Rabiota) iz ekipe i nemogućnost da mu se pronađe adekvatna zamjena još su jedan znak loše odrađenog posla od predsjednika tima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.