NOGOMET

FIFA odbila žalbu Čelsija na zabranu transfera, londonski klub odmah izdao saopćenje

Ostaje im mogućnost obraćanja Arbitražnom sudu za sport

FIFA: Čelsiju ostaje zabrana transfera u sljedeća dva prijelazna roka. AFP

Avaz Sport

8.3.2019

FIFA je odbila zahtjev Čelsija na zabranu transfera. Reagirajući na ovu odluku, iz Čelsija su naveli da su "zapanjeni" odlukom FIFA-e i da će razmotriti sljedeće korake kada se dostave pisani razlozi. 

Čelsiju je izrečena zabrana dovođenja igrača do januara 2020. godine zbog kršenja pravila o transferima maloljetnih igrača.

Čelsi bi sada mogao zatražiti od Arbitražnog suda za sport (CAS) da donese privremenu odluku, koja bi omogućila potpisivanje igrača izvan sezone. 

Nogometni klub Čelsi iznenađen je odlukom Žalbenog odbora FIFA-e da ne obustavi sankciju do završetka žalbenog postupka, navodi se u saopćenju kluba.

Klub je postupao u skladu s relevantnim propisima i već je obavijestio FIFA-u o svojoj namjeri da uloži žalbu protiv odluke i sankcije Disciplinskog povjerenstva. Što se tiče proceduralne pravičnosti i jednakosti u postupanju i švicarskom pravu, pravo kluba na žalbeni postupak mora biti omogućeno prije nego što bilo kakva nepopravljiva sankcija stupi na snagu. Koliko je klub svjestan, u svim prethodnim slučajevima u kojima je FIFA nametnula zabranu registracije, donesena je i odluka o suspenziji sankcije dok se žalbeni postupak ne završi. U ovom slučaju smatra da se prema njemu postupa nedosljedno u usporedbi s drugim evropskim klubovima. Razmotrit ćemo sljedeće korake nakon što dobijemo pisane razloge za tu odluku FIFA-e. Klub primjećuje izjavu Žalbenog odbora da ima pravo žalbe CAS-u. U međuvremenu će klub nastaviti s punom saradnjom s postupcima - saopćili su iz Čelsija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.