NOGOMET

Miler ogorčen odlukom Leva: Što više razmišljam o tome, više sam ljut

U dresu reprezentacije Njemačke upisao 100 nastupa i postigao 38 golova

Miler: Iznenađen odlukom selektora Leva. AFP

Avaz Sport

8.3.2019

Napadač Bajern Minhena Tomas Miler (Thomas Muller, 29) ogorčen je odlukom njemačkog selektora Joahima Leva (Joachim Low) koji je objavio kako on i Žerom Boateng (Jerome, 30), te Mats Humels (Hummels, 30) nisu više u njegovim planovima i da ih više neće zvati u nacionalnu vrstu.

- Naravno, da sam iznenađen odlukom selektora. Što više razmišljam o tome, više sam ljut. Selektor mora donositi sportske odluke i to uopće ne dovodim u pitanje. Međutim, Mats, Žerom i ja smo još uvijek sposobni igrati nogomet na najvišoj međunarodnoj razini. Nemam nikakvo razumijevanje za ovu odluku koja bi trebala biti konačna - napisao je Miler na Twitteru. 

Miler je u dresu reprezentacije Njemačke upisao 100 nastupa i postigao 38 golova. Boateng ima 76, a Humels 70 nastupa u dresu "Elfa". Boateng, Humels i Miler godinama su bili standardni reprezentativci i kostur njemačke reprezentacije koja je 2014. osvojila naslov svjetskih prvaka.

Prošli smo dugi, intenzivni i većinom uspješan put u reprezentaciji, međutim ova odluka i način na koji je prezentirana ne pokazuje poštovanje. Uvijek sam bio ponosan što nosim dres njemačke reprezentacije i uvijek sam davao sve od sebe. Bilo je to nevjerovatno putovanje. Ljudi znaju da sam borac. Ja ću gledati prema naprijed - poručio je Miler.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.