LIGA PRVAKA

Safet Sušić za "Avaz": Parižani imaju dosta limitiranih igrača

Nejmar je bar 30 posto ekipe, rekao je Pape za „Dnevni avaz“

Sušić se prije utakmice na Parku prinčeva sreo s Bjankijem

Piše: G. Šumar

8.3.2019

Safet Sušić, legenda našeg, ali i francuskog fudbala, u srijedu je bio na pariskom Parku prinčeva, gdje je njegov bivši klub PSG-e ispustio veliku prednost (0:2) protiv Mančester junajteda i završio evropski pohod (3:1).

Slučajnost i sudbina

- Jad i čemer – kratko je u razgovoru za „Dnevni avaz“ opisao igru kluba iz Pariza popularni Pape.

Parižani su u srijedu pravili kardinalne greške.

- U 2. minuti, nakon poigravanja u zadnjoj liniji, poklone loptu Romelu Lukakuu za 0:1, a čim krene tako, to nije dobar znak. Mančester je tri puta šutnuo loptu na gol i postigao tri gola. Jednostavno, dobili su utakmicu bez izrađene šanse. A Pariz baš nije bio na nivou, svi su igrali katastrofalno. Čak i Mbape, koji je u posljednje vrijeme bio u velikoj formi. Međutim, u srijedu je bio loš.

Francuski mediji su „osuli žestoku paljbu“ po Parižanima.

- Sad svi traže razloge, te nije igrao Nejmar, te zašto Kavani nije igrao od početka meča... A činjenica je i to da je i Mančester bio oslabljen, nedostajalo mu je puno igrača. Međutim, najgore je to što izgubiš od ekipe koja te nije nadigrala, niti je Mančester koji je igrao na Parku prinčeva neka ekipa. S ovim timom oni ne mogu dalje, ovo je bila slučajnost, sudbina. Jer, oni nisu izradili nijednu šansu, a dali su tri gola. Pariz im je praktično prva dva gola poklonio, a treći je bio penal – je li ga sudija trebao dosuditi, ko zna? Mišljenja su podijeljena.

Međutim, PSG nije zaslužio da ide dalje.

- A Mančester je to uradio slučajno.

Na konstataciju da je Vahid Halilhodžić nedavno u razgovoru za „Dnevni avaz“ rekao da ako PSG ove godine ne ode do finala, neće nikad, Pape dodaje:

Zadnji pas

- Znate šta, oni su se malo previše digli. Oni su ostali bez Nejmara i Kavanija prije nekoliko utakmica te pobjeđivali u Francuskoj. I odmah su pomislili da tako mogu pobjeđivati i u Ligi prvaka. Ali ne mogu, Nejmar je bar 30 posto ekipe, kad on ne igra, nema ko da gurne zadnji pas. On je ipak igrač koji sam može da napravi razliku. U prvenstvu Francuske mogu dobro igrati bez njega, pobijedili su i u Mančesteru, ali nema šansi da bez njega u Ligi prvaka ostvaruju dobre rezultate u kontinuitetu. Niti sa ovom ekipom mogu do nekih značajnijih rezultata u Evropi. Analizirao sam posljednju utakmicu, Parižani imaju dosta limitiranih igrača. Ne znam kako su pojedini i došli tu - za kraj je rekao legendarni Sušić, koji i dalje, nakon odlaska s klupe turskog Akhisarspora (17. septembar 2018.), na pariskoj adresi čeka novi angažman.

Klupske legende

Sušić se prije prethodne utakmice na Parku prinčeva sreo sa Karlosom Bjankijem, a službena Twitter stranica pariskog kluba posvetila im je objavu.

- Večeras su na Parku prisutne klupske legende Sušić i Bjanki - piše uz sliku na objavi.

U razgovoru s Papetom saznali smo da su već dugo prijatelji.

- Znamo se dobro, još iz perioda dok je živio u Parizu. Tada smo se često viđali, sretali – rekao je Sušić te dodao da je u pariskoj loži bilo puno glumaca, pjevača, ali i novinara.

Svi, kako kaže, dođu malo da se pokažu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.