NOGOMET Nakon nekoliko odgoda taj dan je pred nama

Totenhem objavio kada će zaigrati na novom stadionu

"Spursi" potvrdili vijest

Avaz Sport
08.03.2019 22:44

Totenhem: Napokon seli na novi stadion

Foto: AFP

Totenhem je objavio kako će se dugoočekivano otvaranje novog stadiona gotovo sigurno dogoditi početkom aprila. Iz londonskog kluba su objavili kako ga od dobijanja sigurnosnog certifikata za novi stadion dijele još samo dva testna događaja. To će biti utakmica Totenhemovih juniora protiv Sauthemptona koja će se igrati 24. marta za koju će kapacitet biti ograničen na 30,000 mjesta te utakmica Totenhemovih legendi 30. marta za koju će se kapacitet stadiona povećati na 45,000 mjesta. 

- Oduševljeni smo što možemo pozvati naše navijače na novi stadion kao i našu bivše i buduće igrače na travnjak za ovaj veliki događaj za naš klub. Molimo vas da dođete i vidite naš novi stadion i podijelite ove trenutke -  objavio je predsjednik Totenhema Danijel Levi (Daniel Lavy).

Totenhem je planirao preseljenje na svoj novi stadion početkom ove sezone, no zbog kašnjenja s radovima njegovo je otvaranje nekoliko puta bilo odgođeno. 

Ukoliko sve bude u redu, Totenhem bi svoju prvu takmičarsku utakmicu na novom stadionu kapaciteta 62,000 mjesta trebao odigrati ili 3. aprila ili 6. aprila, a to ovisi o ishodu četvrtfinalnog susreta FA kupa između Brajtona i Milvola. Naime, ako Brajton pobijedi, tada će Totenhem svoj novi stadion otvoriti protiv Kristal palasa 3. aprila, dok će u slučaju pobjede Milvola, Totenhem službeno otvaranje imati protiv Brajtona tri dana kasnije.

Komentari

NA VRH