NOGOMET

Superkompjuter zna koji će klub biti prvak Engleske, a koji neće ni vidjeti Ligu prvaka

Matematički izračuni dali konačan sud

Engleska: Mančester siti ima samo bod prednosti u odnosu na Liverpul. AFP

Avaz Sport

9.3.2019

Liverpul je dugo bio lider, ali je ispustio prednost i prepustio prvu poziciju. Mnogi su mišljenja da je Liverpul ponovo posustao u ključnom trenutku, dok je jasno da je momentum na strani Mančester sitija. 

Do kraja sezone je samo devet kola i svako ima svoje predviđanje kada je titula prvaka Engleske za sezonu 2018./2019. u pitanju, a sada je svoje rekao i superkompjuter. U mutne vode predviđanja ishoda utrke za šampiona Engleske se uključila nauka. Naime, u pokušajima da se predvidi novi šampion Engleske sada pomaže i superkompjuter "Football Web Pagea". 

Na osnovu mnoštva varijabli kompjuter je došao do konačnog izračuna i zaključka – Mančester siti će odbraniti titulu. Preciznije, Mančester siti će zadržati jedan bod prednosti u odnosu na Liverpul. 

Ako se ostvare predviđanja superkompjutera, navijači Liverpula, kojima je još u sjećanju 2014. godina, teško će podnijeti još jedan neuspjeh, i to za samo jedan bod. S druge strane, navijači Mančester junajteda će imati razlog za slavlje ukoliko se ostvare predviđanja superkompjutera jer će, prema njima, "Crveni đavoli" zadržati četvrtu poziciju koja ih vodi u Ligu prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.