NEVJEROVATNA CIFRA

Serhio Ramos će dobiti ogromnu otpremninu ako ga potjeraju iz Reala

Posvađao se s čelnim čovjekom "Kraljevskog kluba"

Ramos: Ima ugovor još dvije godine s Realom. AFP

Avaz Sport

9.3.2019

Španski dnevnik "As" otkriva kako će Real Madrid morati isplatiti čak 25 miliona eura Serhiju Ramosu (Sergio) ako predsjednik Florentino Perez ispuni svoju prijetnju i potjera ga iz kluba.

Podsjetimo, 32-godišnji branič posvađao se s čelnim čovjekom Reala nakon sramotnog poraza 4:1 od Ajaksa na Santiago Bernabeuu.

Perez je optužio igrače madridskog kluba da se ne trude i da su previše dana proveli na godišnjem odmoru, na što mu je Ramos odgovorio da je planiranje sezone od strane uprave bilo sramotno prošlog ljeta te da ljudi u foteljama snose najveću krivicu za debakl koji se događa Realu ovog proljeća.

Na to mu je Florentino Perez rekao da će biti potjeran iz kluba, a Ramos mu je odgovorio: 'Isplati me i idem!'. 

Ako se taj scenarij zaista dogodi, dnevnik "As" otkriva kako će "Kraljevski klub" morati platiti otpremninu od čak 25 miliona eura svom legendarnom braniču, s obzirom da ima ugovor još dvije godine s njima.

To bi bio presedan u nogometu kakav se ne pamti, a pogotovo ne u klubu poput Reala pa se vjeruje da će ipak doći do pomirenja uoči sljedeće sezone te alternativnih rješenja kako bi se vratio mir u svlačionicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.