MADRID

Španski mediji tvrde: Zidan se vraća na kormilo Reala!

Francuski stručnjak već sutra bi mogao voditi prvi trening

Zidan: Predvodio Real do tri evropske titule

Avaz Sport

11.3.2019

Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) vraća se na mjesto trenera Reala iz Madrida samo deset mjeseci nakon što je napustio klupu španskog nogometnog giganta, prenosi BBC navode španskih medija. Isti izvori navode da bi Zidan već danas mogao biti zvanično imenovan te sutra voditi prvi trening.

Legendarni francuski igrač i trener tako bi trebao zamijeniti Santijaga Solarija (Santiago Solari) koji je na klupi nešto manje od pet mjeseci. Zidan (46), bivši veznjak Reala, napustio je "Kraljeve" prošlog maja, nakon što je ekipu doveo do trećeg uzastopnog trijumfa u Ligi evropskih prvaka. 

No, ova sezona je katastrofalna za Real koji je tek treći u španskom prvenstvu, sa velikih 12 bodova zaostatka za vodećom Barcelonom.

Katalonci su bili kobni za madridski klub i u Kupu Španije, izbacivši ih u polufinalu. Debakl je Real pretrpio u i Ligi prvaka, nakoj šokantnog ispadanja u osmini finala od holandskog Ajaksa.  Nakon odlaska Zidana ekipu je vodio bivši selektor Španije Žulen Lopetegi (Julen Lopetegui), ali je on izdržao samo četiri mjeseca, da bi potom stigao Solari, koji je vodio rezervni tim Reala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.