LIGA PRVAKA

Pjanićev Juventus na velikom ispitu

Šalke u gotovo nemogućoj misiji protiv Mančester sitija

Detalj iz prve utakmice igrane u Madridu. Agencije

Piše: N. D.

12.3.2019

Juventus će nakon poraza u Madridu pokušati dostići 0:2. Dobra je to zaliha ekipe Dijega Simeonea, a poseban je motiv i činjenica da će se finale ove sezone igrati upravo na njihovom stadionu. Prema nekim najavama, upitan je nastup Dijega Godina.  

Juventus je prema kladionici MOZZART favorit u večerašnjem duelu i kvota na njihovu pobjedu je 1.70, na remi 3,60, a na pobjedu gostiju 5.30.

Taktička zamka

Urugvajac je propustio ogled u prvenstvu protiv Leganesa i trenirao je odvojeno od ostatka ekipe pa još nije poznato hoće li biti spreman za večerašnji ogled. S druge strane Juventus želi na krilima Kristijana Ronalda nadoknaditi zaostatak iz utakmice u Madridu. Prema pisanju italijanskih medija, trener Masimilijano Alegri (Massimiliano) možda sprema i neku taktičku zamku Simeoneu. Spominje se mogućnost da na terenu od prve minute ne budu Miralem Pjanić i Paolo Dibala (Dybala), što s druge strane neki već smatraju sportskim samoubistvom.

Sigurno je da će Ronaldo biti na travnjaku, nakon vrlo neugodnih iskustava kada su ga vrijeđali navijači Atletika u prvoj utakmici.

Niz Šalkea

- Ja sam osvojio pet puta Ligu prvaka, a Atletiko nije nijednom. Tek je jedna runda završila, čeka nas nova borba od 90 minuta. Pobjednik može biti samo jedan. Mi smo spremni za ovu utakmicu – izjavio je Portugalac.

MOZZART na ovu utakmicu nudi kvotu 1.15 na pobjedu Sitija, na remi kvota je 8.50, a na pobjegu gostiju čak 15.00.

Drugu večerašnju utakmicu odigrat će Mančester siti i Šalke. Englezi su u Njemačkoj slavili sa 3:2 i veliki su favoriti za prolaz dalje. Zanimljivo je da je Šalke u posljednjih šest utakmica bez pobjede. Imaju pet poraza i jedan remi, a u nizu su od četiri izgubljene utakmice. Sada im treba pobjeda od dva gola razlike u Mančesteru, pa je jasno koliko je težak zadatak pred njima.

Prekid štrajka

Jedan dio navijača Juventusa je već neko vrijeme u štrajku zbog previsokih cijena ulaznica. Kako su najavili navijači, štrajk prekidaju protiv Atletika.

– Mi se ne prodajemo i mi nećemo pokleknuti, ali ćemo u utorak pokazati ljubav prema dresu Juventusa. S juga ćemo iz sveg grla bodriti naš klub – objavili su navijači na društvenim mrežama.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.