NOGOMET Radikalna promjena u svlačionici "Kraljevskog kluba"

Povratak Zidana na klupu Reala: Poznata sudbina Modrića po dolasku Francuza

Glavna tema u Madridu

Avaz Sport
12.03.2019 16:24

Modrić i Zidan: Uspješno sarađivali u prethodnom mandatu Francuza

Foto: AFP

Povratak Zinedina Zidana (Zinedine Zidane) na trenersku klupu Reala iz Madrida nakon samo deset mjeseci po odlasku s nje glavna je tema sportskih medija širom svijeta. 

Madridska "Marca" u svom internet-izdanju na svojoj naslovnici donosi tekst pod nazivom: “Kako će Zidanov povratak na klupu Reala utjecati na svakog igrača pojedinačno? Ovo je jedan na jedan o svakom igraču.”

- Od Solarija do Zidana. Uz senzacionalni povratak francuskog trenera, to znači i radikalnu promjenu u životu pola igrača Reala. Atmosfera u svlačionici bila je alarmantna i dolazak Zizoua oživio je mnoge igrače koji su održali kontakt s prethodnim trenerom - započeli su tekst španski novinari.

Tu se posebno misli na Marsela (Marcelo), Iska (Isco) i Bejla (Bale), trojicu igrača koji su živjeli najekstremniju situaciju u klubu. Svakako najzanimljivija situacija je oko Luke Modrića. 

- Luka je nedodirljiv u ekipi, jednako po svom talentu, kao i po vodstvu na terenu i izvan njega. Ako Luka ne zatraži odlazak na kraju sezone, "Zlatna lopta" je glavni dio ekipe Reala, kapitalan dio "Kraljeva" - stoji u tekstu uglednog španskog lista. 

Komentari

NA VRH