NOGOMET

Ronaldo: Serija A je najteža liga za napadače, Španija mi ne nedostaje

Postigao 21 pogodak otkako je stigao u redove Juventusa

Ronaldo: U Italiji je prioritet odbrana. AFP

Avaz Sport

12.3.2019

Napadač Juventusa Kristijano Ronaldo (Cristiano) u intervjuu za portugalski DAZN rekao da je italijanska Serija A najteža liga za napadače te da mu Španija ne nedostaje. 

Sretan sam što sam u Italiji, koja ima konkurentnu ligu. Imao sam dobra iskustva dosad, osjećam se dobro i smatram da sam se prilagodio na italijansku ligu, u kojoj je teško igrati. Mislim da je najteže napadačima, to je kvalitetna liga, kvalitetnija nego što sam očekivao. Sretan sam, moja porodica je, također, sretna, sve je pozitivno i dobro smo se uklopili. Moja porodica voli Italiju iako je ovdje stil života drugačiji, zemlja je drugačija, govori se drugim jezikom, ali smo se adaptirali dobro. Živim daleko od kuće od 11. godine, tako da nemam problema s prilagođavanjem. Otišao sam u Englesku kao 18-godišnjak, u Madrid sam stigao s 25 godina, a u Torino s 33. Ne nedostaju mi Španija i Portugal. Ostavio sam mnogo prijatelja iza sebe, veliki klub koji mi je dao ljubav, navijače, prijatelja. Međutim, ne nedostaje mi zemlja, isto imam i ovdje i nije mi teško - rekao je Ronaldo. 

Ronaldo je postigao 21 pogodak otkako je stigao u redove "Stare dame" iz Torina prošlog ljeta.

Teže je postizati golove u Seriji A nego u La Ligi, koja je otvorenija. Timovi više riskiraju u Španiji, dok je ovdje prioritet odbrana, a potom napad. U Španiji to nije slučaj, igra je uvijek otvorenija. Igrao sam i u Engleskoj pet godina, ali i dalje smatram da je najteže pogađati u Italiji - zaključio je Ronaldo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.