NOGOMET

Ronaldo het-trikom srušio Atletiko i Juventusu donio četvrtfinale Lige prvaka

Sjajni Portugalac junak italijaskog prvaka

Avaz Sport

12.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Juventus je u Torinu u revanš meču osmine finala Lige prvaka ostvario pobjedu rezultatom 3:0 nad Atletiko Madridom nadoknadivši tako zaostatak od 0:2 i ostvarivši plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Prvi na meču zaprijetili su domaćini u 4. minuti kada je Matuidija blokirao Godin iz neposredne blizine. Minutu kasnije Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini) je zatresao mrežu gostiju iz Madrida, ali je sudija gol poništio zbog faula Kristijana Ronalda (Cristiano) nad golmanom Oblakom. Nakon toga, igra se preselila u potpunosti na polovicu Atletika. Juventus je imao više loptu u svom posjedu, ali su gosti uspijevali vrhunski da zatvore sve prilaze svom golu. U 16. minuti Miralem Pjanić je poslao opasan dugi pas, ali je protivnička obrana presjekla taj pas i otklonila opasnost. U 22. minuti na drugoj strani pokušao je Koke, koji je šutirao iz daljine, ali nije bio precizan. 

Juventus je u vodstvo došao u 27. minuti kada je Bernardeski (Bernardeschi) centaršutom pronašao Ronalda, a Portugalac je svoj 23. gol Atletiku zabio glavom preko Juanfrana. U 36. minuti Spinacola (Spinazzola) je ubacio s lijeve strane, ali je Bernardeski makazicama s 10-ak metara šutirao preko gola. U 43. minuti Ronaldo je opet zaprijetio glavom poslije ubačaja Spinacole, no Portugalac nije bio precizan, te se tako na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Juvenutsa. 

U nastavku je Juventus udvostručio prednost. U 49. minuti Kanselo (Cancelo) je ubacio, Ronaldo je rasturio igrače Atletika u skoku i šutira. Oblak mu je odbranio, ali je gol tehnologijom utvrđeno je da je lopta prešla crtu za vodstvo "Stare dame" od 2:0. Juventus kao i nakon drugog gola nastavio vršiti pritisak. U 86. minuti Anhel Korea (Angel Correa) oborio je Bernardeskija u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na penal za Juventus. Konačan rezultat i prolazak Juventusu donio je Ronaldo svojih het-trikom. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.