LIGA PRVAKA

Novi sudar Bajerna i Liverpula, Barca favorit protiv Liona

AFP

Piše: N. C.

13.3.2019

Liverpul dolazi u goste Bajernu u Minhen, gdje će pokušati nastaviti uspješan niz engleskih klubova u osmini finala Lige prvaka. 

S obzirom na to da je prva utakmica na Enfildu završena bez golova, ishod večerašnjeg revanša šesnaestine finala ovisit će o nastupu napadača “Redsa”.

Prema kladionici MOZZART Bajern je favorit u večerašnjem duelu i kvota na njihovu pobjedu je 2.05, na remi 3.40, a na pobjedu gostiju 3.40.

Jedan gol

Mohamed Salah, Roberto Firmino i Sadio Mane morat će povratiti svoju formu ukoliko Liverpul želi proći među osam najboljih klubova u Evropi.

Totenhem je već eliminirao Borusiju u englesko–njemačkom ratu, pobijedivši ukupnim rezultatom 4:0, a prolaz Liverpula potvrdio bi potpunu dominaciju engleskih klubova nad njemačkim. Ali, pred izabranicima Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) težak je zadatak.

Zahvaljujući Salahu, Firminu i Maneu, koji su postigli po 10 golova u Ligi prvaka prošle sezone, Liverpul je stigao do finala. Ove sezone, međutim, njih trojica zajedno bili su strijelci tek šest pogodaka u sedam evropskih utakmica, od čega četiri u rutinskoj pobjedi nad Crvenom zvezdom.

Posebno je skroman napadački učinak Liverpula ove sezone u gostima, gdje su tokom grupne faze postigli samo jedan gol i to iz penala protiv Pari Sen Žermena, a strijelac je bio Džejms Milner (James Milner).

Mane i Firmino su pogocima u prvenstvenoj pobjedi 4:2 nad Barnlijem najavili buđenje, ali Salah još spava zimski san. Egipćanin je dao samo jedan gol u osam posljednjih utakmica.

- Za mene je Salah i dalje naš najbolji igrač. Nisam siguran da svi mogu primijetiti njegov utjecaj na igru, jer je on napadač i kada ne postigne gol, nije odigrao kao što želite. Ali, mi nemamo problema sa samopouzdanjem – komentirao je Klop.

Od Salaha se mnogo više očekivalo nakon što je prošle sezone eksplodirao sa 44 zgoditka u debitantskoj sezoni na Enfildu, zbog čega je dospio u konkurenciju za Zlatnu loptu.

Duel divova

Ipak, navijači su zabrinuti zbog njegove neefikasnosti, posebno u gostima. Mjesecima već ne može pronaći put do mreže, a posljednji gol iz igre izvan Liverpula postigao je 21. decembra prošle godine.

Za Salaha nema boljeg načina da demantira sumnjivce nego da povede Liverpul u četvrtfinale preko jednog od najvećih klubova Evrope u večerašnjem duelu divova.

Lion bez Marsela 

Kladionica MOZZART na pobjedu Barcelone  nudi kvotu 1.25, na remi 6.50, a na pobjedu gostiju čak 10.00.

Barcelona dočekuje Lion u večerašnjem revanšu, nakon što je prvi meč završen također 0:0. Katalonci su veliki favoriti za prolaz dalje poslije serije od 29 uzastopnih domaćih utakmica bez poraza, od kojih je 26 pobjeda.

Uz to, trener Liona Bruno Genesio ne može računati na stopera Marsela (Marcelo), koji se povrijedio proteklog vikenda.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.