NOGOMET

Zidan dobio značajnu povišicu, ali zarađivat će duplo manje od Simeonea

Potpisao ugovor do 2022. godine

Zidan: Iznenadio povratkom na klupu Reala. Arhiv

index.hr

13.3.2019

Baš kao što je nakon osvajanja treće Lige prvaka uzastopno šokirao nogometni svijet svojim odlaskom s klupe Reala, Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) iznenadio je i povratkom na klupu posrnulog velikana.

Zizu se prije dva dana i službeno vratio na klupu Reala, potpisao je do kraja 2022., a navijači su Francuza dočekali kao spasioca.

Povratak veličanstvenog ćelavca sjajna je vijest za sve prijatelja kluba, ali i za klupsku kasu jer je Florentino Perez uspio dobiti vrhunsku klasu po relativno pristupačnoj cijeni, s obzirom na to kako se kreću cijene na tržištu najboljih svjetskih trenera.

Naime, "El Confidencial" piše, a madridski AS prenosi, da se Zizu pristao vratiti na Bernabeu za 12 miliona eura godišnje. 

U prvom mandatu na klupi Reala Zidan je zarađivao znatno manje novca. Kad je prije tri godine naslijedio Rafu Beniteza na klupi Reala, plaća mu je iznosila svega 2,5 miliona eura po sezoni. 

Nakon što je osvojio prvu Ligu prvaka, Perez je Francuza nagradio novim, poboljšanim ugovorom od 5,5 miliona po sezoni, a u trenutku kad je prije devet mjeseci napustio Bernabeu primao je godišnje 7,5 miliona. 


Novi ugovor predstavlja značajnu povišicu. Ipak, Zizu ne samo da nije najbolje plaćen trener u svijetu nogometa, već nije 'najbogatiji' ni u Madridu.

Njegova plaća je dvostruko manja od one koju godišnje zaradi Čolo Simeone (Cholo) u Atletiku. 

Argentinac zarađuje čak 24 miliona eura po sezoni, više od zvijezda Atletika Antoana Grizmana (Antoine Griezmann) i Dijega Koste (Diego Costa). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.