REPREZENTATIVCI

Goran Zakarić iz Beograda za "Avaz": Protiv Grka i Armenaca želimo šest bodova

Zakarić: Naš cilj je jasan - plasman na Evropsko prvenstvo

Piše: G. ŠUMAR

14.3.2019

Beogradski Partizan je u jednom danu, nakon poraza od Voždovca, ostao bez šefa stručnog štaba, ali i sportskog direktora, Zorana Mirkovića i Ivice Ilieva. Dan kasnije, počele su se pojavljivati informacije ko bi mogao zamijeniti Mirkovića, kako ističu mediji preko Drine, "na najvrelijoj klupi srbijanskog fudbala". 

U naredna dva meča crno-bijele će voditi trener zadužen za rad s napadačima Žarko Lazetić.

S druge strane, Uprava kluba iz Humske, navodno, već je kontaktirala Marka Nikolića koji je s Partizanom osvojio posljednju duplu krunu, ali on je odbio ponudu, te je trenutno klupi crno-bijelih, prema srbijanskim medijima, najbliži bivši trener Olimpije, Vojvodine i Voždovca Ilija Stolica.

S ciljem da saznamo informaciju više, kontaktirali smo našeg reprezentativca iz Partizana Gorana Zakarića, ali on nas je prvo uputio na klupskog PR-a Biljanu Obradović.

- Pošaljite mi pitanja da pogledam - kaže atraktivna Beograđanka, koja nakon odgovora dodaje:

- Možete razgovarati samo oko bh. fudbala i reprezentacije. Ostalo za sada ne. Goranu ću javiti da smo razgovarali.

Naš reprezentativni veznjak se odmah po dolasku u Partizan prošlog ljeta nametnuo kao, ako ne glavni, onda sigurno jedan od najvažnijih igrača Beograđana.

- Zadovoljan sam i drago mi je što sam ponovo na spisku selektora Roberta Prosinečkog, jer sam prethodno, novembarsko okupljanje propustio zbog povrede ramena - u razgovoru za "Dnevni avaz" rekao je Zakarić te istakao:

- Pred nama su novi izazovi. Međutim, u Ligi nacija smo dokazali da igramo dobar i učinkovit fudbal. Vjerujem da ćemo i u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. pružiti dobre igre te ostvariti cilj, a to je plasman na finalni turnir.

Prva prepreka na putu do Eura 2020 je Armenija na Grbavici (23. mart), a tri dana kasnije je na programu duel s Grcima.

- Vjerujem u naš tim, imamo odlične igrače koji dolaze i iz vrhunskih klubova. Jedva čekam predstojeće martovsko okupljanje. Ponavljam, vjerujem u nas, selektora i sve ostale aktere - optimista je Zakarić.

Ističe da je reprezentacija Grčke mnogo ozbiljniji, jači protivnik od Armenije.

- Grci su nam, kao protivnik u kvalifikacijama, nekako suđeni. Ne treba više ni napominjati koliko su oni nezgodna, tvrda ekipa za svakog protivnika. Međutim, vjerujem da iz prva dva kola možemo izvući maksimalan broj bodova, što će nam omogućiti da kasnije lakše uđemo u ostale utakmice. Vjerujem da ćemo i u predstojećim kvalifikacijama nastaviti kontinuitet iz Lige nacija. Naš cilj je jasan - plasman na Evropsko prvenstvo – poručio je Zakarić.

Zadovoljan formom

Nakon povrede ramena u finišu minule polusezone, Zakarić je u drugom dijelu sezone ponovo starter i, prema ocjenama kolega iz Srbije, jedan od najboljih igrača Partizana.

- Dobro sam otvorio drugu polusezonu, golom protiv Bačke, a na prethodnom vječitom derbiju na Marakani smo dokazali da se možemo ravnopravno nositi i sa Zvezdom. Zadovoljan sam trenutnom formom, ali, naravno, uvijek kažem da može još bolje. Najvažnije je da igram u kontinuitetu - rekao je Zakarić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.