NOGOMET

Levandovski krivi Kovača za poraz od Liverpula

Gosti slavili u Minhenu

Levandovski: Ljut nakon ispadanja u osmini finala. AFP

b92

14.3.2019

Nakon eliminacije Bajerna u osmini finala Lige šampiona, jasno je da će naljeto u Minhenu uslijediti potpuni remont tima.

A s obzirom na izjavu Roberta Levandovskog (Lewandowski), nije nemoguće očekivati transfer Poljaka, mada je bliži odlasku trener Niko Kovač, koga je najbolji strijelac Bajerna indirektno prozvao za poraz od Liverpula.

"Redsi" su slavili 3:1 u Minhenu i plasirali se u četvrtfinale elitnog takmičenja, a Levandovski kao ključni faktor ističe previše defanzivnu taktiku u oba meča, posebno u Liverpulu.

Remi bez golova na Enfildu u prvom meču je učinio Bajern ranjivim kod kuće zbog pravila gola u gostima, što je Liverpul i iskoristio te prelomio meč pogotkom Sadija Manea sredinom prvog poluvremena.

Iako je Bajern izjednačio, Bavarci su i dalje morali juriti gol, što je ostavilo odbranu minhenskog tima bez zaštite, a to je Liverpul maksimalno iskoristio te golovima Virdžila van Dajka (Virgil van Dijk) i drugim pogotkom Manea dotukao domaćina.

- U prvoj utakmici nismo dovoljno rizikovali i napadali kako bismo pokušali da postignemo gol. Sada, također, nismo dovoljno napadali i pokušavali postići gol zbog čega nismo imali mnogo prilika i to je bio najveći problem. Igrali smo kod kuće, ali nismo igrali svoju igru i zbog toga nas je Liverpul pobijedio. Nisam sretan, ljut sam jer smo morali da budemo bolji, a nismo - rekao je Levandovski.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.