NOGOMET

UEFA zbog klubova iz Mančestera mijenja žrijeb Lige prvaka

Odluka donesena iz sigurnosnih razloga

Liga prvaka: Moguć okršaj gradskih rivala iz Mančestera. AFP

Avaz Sport

14.3.2019

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) saopćila je da će izmijeniti žrijeb Lige prvaka u slučaju da se dogodi da dva kluba iz Mančestera Junajted i Siti u četvrtfinalu moraju igrati isti dan. 

UEFA je naglasila da je odluka donesena iz sigurnosnih razloga. Gradske vlasti u Mančesteru ne žele da njihovi klubovi igraju utakmice na domaćem terenu u isto vrijeme, ili dan za danom. 

Prema propisima UEFA-e, ukoliko dođe do spomenute situacije, onda će biti promijenjen prvobitni termin odigravanja utakmice Mančester junajteda, jer je prošle sezone u Premijer ligi bio lošije plasiran od gradskog rivala Sitija, koji je aktuelni prvak Engleske.

Žrijeb Lige prvaka bit će potpuno otvoren, što znači da se svako sa svakim od učesnika četvrtfinala može sastati bez obzira iz koje zemlje dolazi i održat će se u petak u Nionu s početkom u 12 sati. 

Zanimljivo, istovremeno će biti žrijebani i eventualni parovi polufinala. Iz UEFA-e su naglasili da će se isto pravilo primjenjivati i u slučaju da ova dva kluba iz Mančestera prođu u polufinale.

Prve utakmice četvrtfinala igrat će se 9. i 10. aprila, a revanši sedam dana kasnije. Finale ovosezonskog izdanja Lige prvaka na programu je 1. juna na stadionu Vanda Metropolitano u Madridu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.