NOGOMET

Čelsi, Napoli i Valensija prvi četvrtfinalisti Evropske lige

Odigrana tri revanš meča osmine finala

Avaz Sport

14.3.2019

Evropska liga: Čelsi se plasirao u četvrtfinale - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Evropska liga: Napoli u četvrtfinalu - Avaz
+5

Čelsi, Napoli i Valensija prvi su četvrtfinalisti Evropske lige. Čelsi je i u revanš meču osmine finala u Ukrajini bio bolji od Dinamo Kijeva rezultatom 5:0 i s ukupnih 8:0 prošao u narednu fazu takmičenja. 

Čelsi je u vodstvo došao već u 5. minuti meča kada je  Ruben Loftus Čik (Cheek) ubacio iz kornera, a loptu u mrežu Dinama pospremio Olivije Žiru (Olivier Giroud). "Plavci" su udvostručili prednost u 33. minuti. Žiru je ispratio savršen centaršut koji je duboko u šesnaesterac uputio Markos Alonoso (Marcos) i preciznim udarcem matirao domaćeg golmana za 2:0. 

Na 3:0 povisio je Markos Alonso u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. "Plavci" su do novog gola došli u 60. minuti kada je nakon slobodnjaka Vilijana (Willian), Žiru loptu glavom poslao u mrežu Kijeva i kompletirao svoj het-trik. Konačan rezultat postavio je Kalum Hadson-Odoi (Callum Hudson-Odoi) u 78. minuti utakmice. 

Salcburg je ostvario pirovu pobjedu protiv Napolija 3:1, a italijanski klub prošao je dalje zahvaljujući golu u gostima. 

Napoli je u vodstvo došao u 14. minuti kada je  Arkadijuš Milik (Arkadiusz) bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i postigao gol za vodstvo gostiju. Salcburg je izjednačio na 1:1 u 25. minuti, a strijelac je bio Munas Dabur (Dabbur). Domaćini su do potpunog preokreta došli u 65. minuti, a mrežu Napolija zatresao je Fredrik Gulbrandsen. Konačan rezultat postavio je Kristof Lajtgeb (Christoph Leitgeb) u drugoj minuti sudijske nadoknade izbubljenog vremena. 

Krasnodar  i Valensija remizirali su odigravši 1:1. Krasnodar je poveo u 86. minuti meča, a strijelac je bio Magomed-Šapi Sulejmanov (Shapi Suleymanov). Valensija je prolazak dalje osigurala u drugoj minuti sudijske nadoknade izgubljenog vremena kada je Gonsalo Guedeš (Goncalo Guedes) pogodio za veliko slavlje španskog kluba. 

Žrijeb parova četvrtfinala Evropske održat će se 15. marta u Nionu i bit će promijenjen u odnosu na prethodne godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.