NOGOMET

Arsenal, Ajntraht Frankfurt i Viljareal se plasirali četvrtfinale Evropske lige

Revanš mečevi osmine finala

Evropska liga: Arsenal u četvrtfinalu. AFP

Avaz Sport

14.3.2019

Arsenal, Ajntraht Frankfurt i Viljareal novi su četvrtfinalisti Evropske lige. Arsenal je nakon šokantnog poraza od 3:1 u prvom meču savladao Ren rezultatom 3:0. Arsenal je do vodstva došao u 5. minuti kada je strijelac bio Pijer Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal). "Topnici" su udvostručili prednost u 15. minuti kada je mrežu Rena zatresao Ejnzli Mejtlend–Najls (Ainsley Maitland-Niles). Konačan rezultat postavio je u 72. minuti Obamejang nakon asistencije bh. reprezentativca Seada Kolašinca.

Ajntraht Frankfurt je u gostima pobijedio Inter minimalnim rezultatom 1:0. Njemački tim je do pobjede došao u 6. minuti kada je Luka Jović primio loptu u šesnaestercu i sjajno lobovao golmana Intera za 1:0.

Viljareal je savladao Zenit rezultatom 2:1. Domaćini su poveli u 29. minuti kada je strijelac bio Žerar Moreno (Gerard). Viljareal je udvostručio vodstvo u 48. minuti kada je mrežu Zenita zatresao Karlos Baka (Carlos Bacca). Počasni pogodak za ruski tim postigao je Branislav Ivanović u drugoj minuti sudijske nadoknade. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.