NOGOMET

Prosinečki: Optimista sam po navici, želja nam je šest bodova

Prosinečki: Istakao kako pritiska uvijek ima. Armin Durgut/PIXSELL

G. Š. - V. D.

18.3.2019

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će održati prvi trening uoči dvije utakmice kvalifikacija protiv Armenije i Grčke.

Tom prilikom medijima se obratio selektor Robert Prosinečki, koji je potvrdio da Elvis Sarić neće igrati protiv Armenije.

- Izostanak Sarića je hendikep, ali imamo širinu i veliki broj igrača koji ga mogu zamijeniti, nadamo se da će biti spreman za Grčku - rekao je selektor.

Selektor je istakao kako je optimista i da očekuje šest bodova iz dvije utakmice.

- Po navici sam optimista. Vjerujem da ova reprezentacija i ovi igrači mogu dobiti ove dvije utakmice. Znamo da nam i Armenija može napraviti probleme i da nije za potcijeniti. Naša želja je šest bodova iz dvije utakmice - istakao je Prosinečki.

Prosinečki je rekao kako pritiska uvijek ima, a pogotovo na startu kvalifikacionih ciklusa, te da su utakmice u Ligi nacija odlično došle našoj reprezentaciji.

- Pritiska će uvijek biti, pogotovo kada igramo važne utakmice. Liga nacija nam je dobro došla, da ekipa pokaže samopouzdanje, i to takmičenje nam je dobro došlo - rekao je Prosinečki.

Selektor je govorio i o Seadu Kolašincu, koji se nakon godinu vratio u reprezentaciju.

- Kolašinac će nam donijeti kvalitet više. On u Ligi nacija nije igrao zbog povreda, ali i zbog molbi Arsenala - dodao je Prosinečki. 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.