EVROPA

Još samo četiri ekipe u Evropi nemaju poraz ove sezone

PAOK se bori za titulu prvaka Grčke

Avaz Sport

18.3.2019

Juventus je u nedjelju doživio šokantan poraz od Đenove 2:0, golovima Stefana Sturara i Gorana Pandeva prekinut je nevjerovatan niz „Stare dame“ od 27 utakmica u Seriji A bez poraza ove sezone. 

Ekipa iz Torina je bila posljednja iz liga petice bez poraza u ovoj sezoni. Sada još samo PAOK, Crvena zvezda, Slovan Bratislava i Makabi Tel Aviv nisu doživjeli poraz.

Grčki PAOK pobijedio je 22 puta i odigrao tri puta neriješeno u svojih 25 utakmica do ovog trenutka i bježi sedam bodova Olimpijakosu u nastojanju da stignu do svog prvog naslova u 34 godine.

Crvena zvezda nezaustavljivo juri prema naslovu nakon što je upisala 24 pobjede od svojih 27 ligaških utakmica ove sezone.

Slovan je pobijedio u 19 odigranih utakmica i upisao četiri remija te ima velikih 14 bodova prednosti ispred Žiline i vrlo blizu je osvajanja naslova.

Tu je i Makabi Tel Aviv čiji je sportski direktor Žordi Krojf (Jordi Cruyff), a koji je pod vodstvom trenera Vladimira Ivića upisao 21 pobjedu i odigrao šest puta neriješeno ove sezone, te ima 15 bodova prednosti ispred Makabija iz Haife.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.