ČEŠKA

Etička komisija istražuje namještanje utakmica

Piše: N. DEMIROVIĆ

19.3.2019

Nakon što je češki drugoligaški klub Znojmo u tamošnjim medijima došao u centar zbivanja zbog navodnog namještanja prijateljskih utakmica na pripremama u Hrvatskoj, kao jedan od krivaca označen je i bh. fudbalski menadžer Goran Gaković.

On je odmah negirao da su igrači čiji je zastupnik, učestvovali u bilo kakvim nečasnim radnjama, a iznio je niz optužbi na račun kapitena ekipe, ali i ljudi koji žele preuzeti klub s obzirom na to da je on jedan od suvlasnika.

Šteta učinjena

Nakon svega, čini se da je Gaković dobio prvu bitku, prilikom dokazivanja da on nema nikakvu odgovornost i da nije umiješan u namještanje utakmica Znojma, kluba koji je objavio da je policija zatvorila slučaj.

- Nikako mi ne može biti drago da je došlo do svega ovoga, što su se ovakve stvari uopće potezale, kad nije bilo veze s istinom, ali eto, dobro je da je lokalna policija okončala istragu i zaključila da nema slučaja – kaže Gaković za “Dnevni avaz”.

Prema njegovim riječima, šteta je već učinjena i to će u budućnosti uveliko otežati njegov angažman u zastupanju fudbalera.

Sporni medij

- Definitivno se više ne mogu baviti ovim poslom. Da sada imam Luisa Suareza s ispisnicom u ruci, niko ga ne bi kupio. Ko će sada vjerovati da nisu neke nečasne radnje? Ovim što su uradili Česi, nanesene su mi ogromne štete. Policija više nema ništa s ovim i oni su u svojoj objavi naglasili da, ukoliko je nekome nanesena neka šteta, treba ići na parnicu. Tužit ću medij koji je sve pokrenuo kako bi mi bila nadoknađena šteta, koja nikako nije mala – najavljuje Gaković.

Prema trenutnom stanju, ostaje još da Etička komisija Saveza Češke okonča svoju istragu, koja će se, vjerovatno, dosta osloniti na ono što je uradila policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.