REPREZENTACIJA BIH

Sarić i Kolašinac propuštaju meč s Armenijom

Pobjede su važne u svakoj utakmici

Gordan Ciprić. G. Šumar

Piše: G. Š

19.3.2019

Današnjoj redovnoj konferenciji za medije reprezentacije BiH na Ilidži prisustvovali su Gordan Ciprić, pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog, te igrači Gojko Cimirot i Ibrahim Šehić.

Ciprić je kazao da, osim Elvisa Sarića, prvu utakmicu definitivno neće igrati ni Sead Kolašinac.

- Miralem Pjanić je, za razliku od prvog dana, trenirao i zdrav je. Naime, naglašen je motiv, nastavljemo započeti posao u Ligi nacija. Očekujemo šest bodova iz prva dva kola, dat ćemo maksimum i ove dvije utakmice - rekao je Ciprić.

Prve dvije utakmice igramo kod kuće, tako da – naravno, želimo, početi kvalifikacije sa dvije pobjede. Nadam se da će taj start biti kako zamišljamo ili planiramo, ali u fudbalu se nikad ne zna unaprijed, rekao je prvi golman naše reprezentacije Ibrahim Šehić i dodao:

- Najvažnije je da u predstojeće utakmice uđemo spremni i motivirani, da se borimo za svaku loptu, u svakoj situaciji... Mi ćemo najvjerovatnije kontrolirati utakmicu, tako da naravno želimo pobjedu.

Istaknuo je da su pobjede važne u svakoj utakmici.  

Gojko Cimirot je još jednom potvrdio da je u našem državnom timu sjajna atmosfera, kao što je bila i na prethodnim okupljanjima. 

- Zaista imamo fantastičnu atmosferu, što se moglo vidjeti i na prethodnim utakmicama - rekao je Cimirot, naglašavajući da danas u svijetu fudbala nema laganih protivnika. 

Kako ističe, i prvu utakmicu protiv Armenije moramo odigrati najbolje što možemo, kako bi kvalifikacije otvorili na željeni način.  

Što se tiče druge utakmice, znamo da se radi o kvalitetnom protivniki, ali mislim da imamo i znanja i snage da dođemo do pobjede, dodaje Cimirot.

S današnje konferencije. G. Šumar

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.