REPREZENTACIJA

Memišević: Ponosan sam što ću ponovo obući najdraži dres, protiv Armenije smo favoriti

Dobio naknadni poziv od Prosinečkog

Memišević: Atmosfera u reprezentaciji je veoma dobra. NSBiH

Avaz Sport

20.3.2019

Poslije godinu Samir Memišević ponovo je na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mada je poziv dobio naknadno, to ni najmanje nije utjecalo na zadovoljstvo što je među igračima koji konkuriraju za utakmice protiv Armenije i Grčke, u okviru kvalifikacija za Euro 2020., što je i potvrdio u razgovoru za zvaničnu stranicu NSBiH. 

- Veoma sam sretan i zahvalan selektoru što mi je pružio priliku. Izuzetno mi je drago što sam dio ovog tima i ponosan sam što ću ponovo obući najdraži dres. Naravno, svjestan sam da se svakog dana moramo dokazivati kako na terenu tako i van njega. Mislim da sam svojim radom i igrama u klubu pokazao da se na mene može računati. Moja ekipa igra sve bolje i bolje, a zajedno s njom i ja. Trudit ću se da ostanem na ovom nivou i ustalim se u nacionalnom timu - rekao je Memišević.

Smatra da na otvaranju kvalifikacionog ciklusa ne bi trebali imati problema.

- Protiv Armenije smo favoriti, bez obzira na to što i oni imaju svoje kvalitete i što se svaki protivnik mora maksimalno ozbiljno shvatiti. Ipak, naš tim je kvalitetniji, imamo bolje pojedince i ne bi trebalo da imamo problema. S Grčkom već će biti teže, predstoji nam borba na terenu, međutim, ja sam optimista i smatram da ćemo osvojiti maksimalan broj bodova iz oba susreta - ističe Memišević. 

Protekla su dva dana priprema i Samir Memišević naglašava da su atmosfera i pozitivna energija koja vlada među igračima ono što ga posebno motivira.

Atmosfera je veoma dobra, družimo se i svi smo tu zajedno. Kako smo Koljić i ja cimeri, najviše vremena provodim s njim i s ovim mojima iz Tuzlanskog kantona, Ćivićem i Todorovićem. Ali ima tu igrača s kojima sam se susretao kroz Premijer ligu, tako da sve to skupa pruža mi veliko zadovoljstvo i ujedno dodatni motiv za rad i nadmetanje - riječi su bh. reprezentativca. 

Memišević je zadovoljan u klubu, ali priželjkuje i neke promjene.

Veoma sam sretan u klubu, ali želim napraviti neki veći iskorak u mojoj karijeri. Sve je moguće, i da ostanem, ali i da promijenim sredinu. O tome trenutno ne razmišljam, važno mi je da sam ovdje, spreman da odgovorim na sve zadatke ukoliko dobijem priliku da igram - zaključuje Memišević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.