REPREZENTACIJA Igrač Juventusa obratio se novinarima na pres-konferenciji

Pjanić: Nakon Svjetskog, imamo želju da se prvi put plasiramo i na Evropsko prvenstvo

G. Š.
20.03.2019 17:43

Pjanić: Bitno osvojiti šest bodova

Foto: Fena

Miralem Pjanić, velike zvijezda našeg državnog tima, ali i slavnog Juventusa, ističe da svi naši reprezentativci s nestrpljenjem očekuju start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i subotnju utakmicu sa Armenijom na sarajevskoj Grbavici (20.45 sati).

- Pokušat ćemo uzeti šest bodova i startovati najbolje što možemo. Neće biti lako, ali pokazali smo da imamo kvalitet - kazao je Pjanić.

Veznjak naše reprezentacije naglašava da će se njegovi saigrači i on maksimalno potruditi da reprezentacija BiH bude među najboljim evropskim selekcijama na Euru 2020.

- To nam je svima cilj do kojeg nije lahko doći, ali mislim da ova reprezentacija, sa ovim novim, mladim igračima, ima mogućnost da se direktno plasira na Evropsko prvenstvo 2020 - optimista je Pjanić.  

Prokomentirao je i očekivanja u selekciji Italije koju dobro poznaje. Ističe da su Italijani favoriti i da su u potpunosti fokusirani samo na sebe. 

- Nama je bitno početi sa šest bodova, u junu dolaze teže utakmice. Pokušat ćemo uzeti tri boda u Finskoj, a kasnije ćemo vidjeti šta s Italijom - navodi Pjanić.

Ističe da pritiska kada igra u reprezentaciji nema i kako mu je uvijek bilo zadovoljstvo nastupati s najboljim bh. napadačem Džekom.

- S Edinom sam tu desetak godina. Bili smo u ekipi koja je otišla na SP i nadam se da ćemo ići i na Evropsko prvenstvo. Zadovoljstvo mi je uvijek bilo igrati s njim u ekipi, ali nećemo moći samo nas dvojica to uraditi. Morat će svi dati svoj doprinos, od igrača do navijača - poručio je Pjanić i pozvao navijače da ih u što većem broju podrže i u ovim kvalifikacijama.

Susret BiH - Armenija na rasporedu je u subotu na Grbavici, a protiv Grčke u naredni utorak na Bilinom polju.

Komentari

NA VRH