SARADNJA

Prosinečki upozorio Dalića: Oni su ratnici, mogu ti napraviti probleme

Kvalifikacije za EP

Prosinečki i Dalić: Razmjenjuju informacije. Arhiv

Avaz Sport

21.3.2019

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorit će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicom protiv Azerbejdžana. Susret na stadionu Maksimir igra se večeras s početkom u 20.45 sati. 

Iako selektor "Vatrenih" Zlatko Dalić zna sve o protivniku, kao riječi upozorenja pred ogled stiže izjava selektora reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog. Naime, Prosinečki je bio nekadašnji selektor i izabrane vrste Azerbejdžana, a tu dužnost obnašao je gotovo do kraja 2017. godine i vrlo dobro poznaje snagu Azerbejdžana, koji se sada nalaze pod selektorskom palicom Nikole Jurčevića.

Prema MOZZART kladionici, Hrvatska je izraziti favorit na Maksimiru. Kvota na pobjedu "Vatrenih" iznosi 1,10, na remi 10,00, dok se na trijumf Azerbejdžana nudi kvota od čak 23,00.

- Azerbejdžan je manje-više isti u odnosu na vrijeme kad sam ja bio selektor. Mislim da će biti možda samo nekoliko promjena koje je napravio Jurčević. Ne znam to, ali vjerovatno će biti tako, pretpostavljam - započinje Prosinečki u razgovoru za "Sportske novosti".

Prosinečki se potom osvrnuo i na ključne igrače reprezentacije koju je nekad vodio, ali je imao i poruku za Dalića. 

- Azerbejdžan ti može napraviti problem! Većina igrača igra u Karabagu, ekipi koja je igrala i u Ligi prvaka, te u Evropskoj ligi. To je glavni klub u Azerbejdžanu. Makar, sad se poboljšao i Nefči. Dakle, reprezentativci su im uglavnom iz njihove lige. Dimitrij Nazarov igra u drugoj njemačkoj ligi u klubu Erzgebirge Aue, Ramil Šejdajev igra u ruskom klubu Krilja Sovjetov. To je uglavnom to, sad više ne znam ko još igra negdje izvan Azerbejdžana - rekao je Prosinečki. 

Smatra kako će Azerbejdžan pokušati napraviti iznenađenje na Maksimiru, ali da neće u tome uspjeti. 

- Oni su ratnici koji neće posustati od prve do posljednje minute. Međutim, teško da mogu nešto napraviti protiv Hrvatske. Pogotovo u Maksimiru. Ipak, bit će maksimalni da bi napravili što bolji rezultat. Probat će napraviti iznenađenje, ali definitivno sumnjam da u tome mogu uspjeti - mišljenja je Prosinečki. 

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.