REPREZENTACIJA

Kolašinac: Jedva čekam da istrčim na teren, nedostajali su mi bosanski specijaliteti i naši navijači

U Ligi nacija nije odigrao nijednu utakmicu

Kolašinac: Početi kvalifikacije pred našim navijačima je dodatni motiv. NSBiH

Avaz Sport

21.3.2019

U Ligi nacija Sead Kolašinac nije odigrao nijednu utakmicu. Posljednja je bila prijateljska, protiv Senegala, prije godinu. Odbrambeni igrač reprezentacije BiH s nestrpljenjem je čekao početak kvalifikacija te je u razgovoru za zvaničnu stranicu NSBiH govorio o utiscima s ovog okupljanja.

Nedostajala mi je ova atmosfera, druženje s igračima, uželio sam se i Biće (Ermin Bičakčić), s kojim sam cimer, ali volim da vidim i sve ostale igrače. Moram reći da sam poželio i našu hranu, jer u Londonu nemam priliku jesti bosanske specijalitete. Jedva čekam da istrčim na teren i ponovo zaigram za reprezentaciju. Nedostajalo mi je sve ovo, momci, navijači, uzbuđenje koje zajedno dijelimo - rekao je Kolašinac.

Na pripreme je popularni Seo stigao s bolom u ramenu, ali vjeruje da će biti spreman kada počne utakmica.

Bol još nije nestala, ali mi je malo bolje. Treniram i trudim se da ne mislim na bol, a vjerujem da će sve biti uredu kad počne utakmica. Radio sam dva treninga, tako da je bilo dobro, jedino teren, zbog kiše, nje bio baš najbolji - kaže igrač Arsenala. 

Kolašinac je potom ocijenio naše protivnike Armeniju i Grčku.

S Grčkom imamo više iskustva. Bolja je to ekipa od Armenije, međutim, mislim da je prva utakmica uvijek važna na početku novog ciklusa i ne smijemo se opustiti. Imali smo ranije situacije kad smo gubili od znatno slabijih timova i mislim da se to neće dogoditi s Armenijom. Ipak, moramo biti ozbiljni i dati sve od sebe da pobijedimo. Grci su nam prije stvarali određene probleme, ali kvalitetniji smo i od njih pa pobjeda ne bi trebala doći u pitanje ako budemo sto posto posvećeni i koncentrirani na igru. Osim toga, početi kvalifikacije pred našim navijačima je uvijek dodatni motiv - naglašava bh. reprezentativac.

Kolašinac je otkrio i kako je biti igrač Arsenala.

Odlično! Fino mi je u klubu, odgovara mi stil igre i dobro sam se uklopio. Važno je da igram, navijači prepoznaju moju borbenost i trud na terenu, tako da imam i njihovu podršku. London je uzbudljiv grad i lijepo je živjeti u njemu - zaključio je Kolašinac. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.