INTERNACIONALCI

Mhitarijan je Armenima kao neko božanstvo

Raspituju se dosta, iako su svjesni da BiH ima kvalitetniji tim, kaže Banjalučanin

Glišić: Dobro se snašao u novoj sredini

N. DEMIROVIĆ

21.3.2019

Nije Armenija zemlja gdje će se pronaći baš veliki broj bh. internacionalnih fudbalera. Skoro da i nema igrača s bh. pasošem koji nastupaju u zemlji čiji je nacionalni tim prvi naredni protivnik izabranika Roberta Prosinečkog.  

Onima koji prate Premijer ligu BiH, nije nepoznato ime Aleksandra Glišića. Dojučerašnji napadač Radnika iz Bijeljine, koji je prije nešto više od godinu bio na pragu prelaska u Sarajevo, od zimskog prijelaznog roka nosi dres armenskog Banantsa i u prva tri proljetna kola nametnuo se kao pravo pojačanje. Njegov klub u borbi je za najviši plasman sa četiri boda zaostatka za trenutnim liderom na tabeli.

– Stigao sam ove zime i za sada mogu reći da sam se odlično uklopio. Sudeći prema svemu što me tu dočekalo, mogu reći da je klub odličan i veoma dobro organiziran. Prvenstvo je dosta izjednačeno, a naše ambicije su najviše. Želimo osvojiti titulu i Kup. Samo da me zdravlje posluži i da se nastavi ovako – kaže Glišić u razgovoru za “Dnevni avaz”. 

Ovaj Banjalučanin kaže da su i u Armeniji sada u centru zbivanja reprezentativni nastupi, a i neki od njegovih saigrača su na spisku za kvalifikacioni ogled protiv Bosne i Hercegovine.

- Naš golman je pozvan. Ne znam hoće li on braniti, ali je veoma kvalitetan – kaže Glišić te dodaje:

- Ovdje dosta vole fudbal i reprezentaciju, a Mhitarijan im je, naravno, kao neka vrsta božanstva i od njega uvijek najviše očekuju. Šale se da bi sve bilo dobro kad bi imali još dva ili tri Mhitarijana.

Prema Glišićevim riječima, u Armeniji su svjesni kvaliteta njihove reprezentacije, ali se sigurno ni u jednoj utakmici neće lako predati.

- Raspituju se oni, ali su svjesni da je reprezentacija BiH kvalitetnija ekipa i da ima kvalitetnije i igrače. Jasno je svima da je BiH favorit i da će Armenija teško doći do bodova, ali oni su, isto tako, takvi da će BiH morati na terenu pokazati kvalitet. Ništa neće dati tek onako – naglašava Glišić, koji je i za zvaničnu stranicu Banantsa naglasio kako očekuje pobjedu bh. tima.

Inače, kako kaže Glišić, s obzirom na to da je većina prvoligaških klubova u Jerevanu, on se uglavnom druži s igračima s ovih prostora. Prema njegovim riječima, tamo je desetak igrača iz Srbije.

- Mislim da su lige u Armeniji i BiH slične ako se gleda kvalitet. Prema ovome što sada vidim, jedino je, možda, Sarajevo otišlo ispred, a sve ostalo je veoma blizu. U Armeniji je situacija sada zanimljivija, jer je liga dosta izjednačenija nego u BiH, što joj daje neku dodatnu draž – smatra napadač armenskog Banantsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.