REPREZENTATIVCI

Zukanović: Najbitnije je početi kvalifikacije s tri boda

Utakmica protiv Armenije na rasporedu u subotu

Zukanović: Najbitnija tri boda protiv Armenije. G. Šumar

V. Dedić

21.3.2019

Medijima se danas prije treninga reprezentativaca obratio Ervin Zukanović, koji je naglasio značaj prve utakmice u subotu protiv Armenije te da su najbitnija tri boda na otvaranju kvalifikacija.

- Ako nastavimo tamo gdje smo stali u Ligi nacija, imamo dobre šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Najbitnije je pobjedom otvoriti kvalifikacije i krenuti s tri boda i dat ćemo sve od sebe da tako bude - rekao je Zukanović.

Na pitanje hoće li Sead Kolašinac biti od pomoći reprezentaciji u smislu da može otkriti važne stvari o glavnom igraču Armenije Henrihu Mihtarijanu (Henrikh Mkhitaryan) i defanzivcu Grčke Sokratisu Papastatopulosu (Papastathopoulos), koji su njegovi saigrači u Arsenalu, Zukanović je rekao da se u modernom nogometu manje više sve zna. 

- Poznate su nam njihove slabosti i kvalitete, imaju dosta bitnih igrača, sve se to analizira i prati. Najbitnije je kako će igrati ekipa i teško da jedan igrač može napraviti neku preveliku razliku - kaže defanzivac italijanske Đenove.

Za kraj, Zukanović je dodao da on ne osjeća pritisak i da je cilj napraviti dobar rezultat.

- Ne osjećam pritisak, želim samo pomoći ekipi i pružiti maksimum, mislim da imam dovoljno iskustva - kazao je Zukanović.

Utakmica protiv Armenije je na rasporedu u subotu na stadionu Grbavica, a meč protiv Grčke tri dana kasnije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.