KVALIFIKACIJE ZA EP

"Zmajevi" favoriti iz sjene za prvo mjesto u grupi J: Prosinečki je napravio tim koji je teško pobijediti

Prva prepreka našoj selekciji bit će Armenija

Kvalifikacije za EP: Našoj selekciji najozbiljniji test bit će Italija. Arhiv

Avaz Sport

22.3.2019

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine borbu za prvi plasman na Evropsko prvenstvo započet će u subotu kada će na stadionu Grbavica ugostiti Armeniju.

Prema MOZZART kladionici, BiH je izraziti favorit na domaćem terenu protiv Armenije. Kvota na pobjedu izabranika Roberta Prosinečkog iznosi 1,35, na remi 4,90, dok se na trijumf gostiju nudi kvota od čak 9,50. 

Kako piše ugledni portal Whoscored.com, "Zmajevi" bi mogli predstavljati potencijalno iznenađenje u kvalifikacijama za EP 2020. godine. Naša reprezentacija smještena je u grupu J zajedno sa selekcijama Italije, Finske, Grčke, Armenije i Lihtenštajna.

- Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vjerovatno će biti najozbiljniji test za selekciju Italije koja je nosilac grupe J. Robert Prosinečki je ovu selekciju preuzeo u januaru prošle godine i od nje napravio tim koji je teško pobijediti. U prilog tome govori plasman u grupu A Lige nacija, ali i serija od devet utakmica bez poraza koju je prekinula Španija pobjedom od 1:0 - navodi ugledni portal. 

Potom su istakli i prve zvijezde reprezentacije BiH. 

- Hrvatski trener postavio je tim i sistem, a s čak deset identičnih igrača u sastavu počeo je sve četiri utakmice u Ligi nacija. Edin Džeko i Miralem Pjanić glavne su zvijezde ove ekipe, dok je ozbiljna prijetnja Edin Višća. Toni Šunjić je snažan stoper koji će svakako biti od pomoći ekipi čije su ambicije prvo mjesto u grupi - navodi portal Whoscored.com.

Osim naše reprezentacije,među potencijalnim iznenađenjima u ostalim grupama ovaj ugledni portal vidi i selekcije Kosova, Ukrajine, Gruzije i Makedonije.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.