NOGOMET

Mladi "Zmajevi" žele pobjedom otvoriti kvalifikacije

U toku pripreme za prvu utakmicu protiv Moldavije

D. J.

22.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine se od u utorka nalazi u Trening centru NS BiH u Zenici gdje se priprema za početak kvalifikacija za odlazak na Euro.

Atmosfera na svakodnevnim treninzima je odlična, kao što je i uobičajeno za „U-21“ selekciju. Izabranici selektora Vinka Marinovića će spremni dočekati utakmicu s Moldavijom koja je na rasporedu u utorak, 26. marta, s početkom od 16 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

Pomoćni trener, Sanjin Alagić, rekao je okupljenim novinarima da pripreme teku u najboljem redu.

- Naš protivnik, iako je najslabiji u grupi, definitivno je ekipa koja se ne smije podcijeniti. Ispred nas je zahtjevna utakmica jer će Moldavija vjerojatno igrati jako zatvoreno i čekati priliku iz kontra napada. Moramo dobro otvoriti susret, na vrijeme postići pogodak i onda je privesti kraju kako treba te osvojiti tri boda – rekao je Alagić i dodao da kostur tima postoji jer je u ekipi ostalo dosta igrača iz prošlih kvalifikacija.

Ermedin Demirović je u prošlim kvalifikacijama upisao 8 nastupa i postigao četiri pogotka, s optimizmom očekuje utorak.

- Atmosfera je top, svi su se uklopili i opušteni su. Mi ćemo na terenu dati svoj maksimum kako bi pobijedili Moldaviju, a potom ćemo imati dosta vremena do septembra i nastavka kvalifikacija. U grupi ponovo imamo dvije velike ekipe koje se ove godine takmiče na Euru, Njemačka i Belgija. Dobro poznajem tu generaciju Njemačke i ne trebamo ih se plašiti – rekao je Demirović.

Nemanja Nikolić, novajlija u „U-21“ selekciji, istakao je kako mu je poziv na okupljanje velika čast.

- Vjerujem da u utorak osvajamo tri boda. Ovdje u Zenici imamo odlične uvjete za pripremu. Nadam se debiju protiv Moldavije ali selektor će na kraju odlučiti ko će igrati – kaže Nikolić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.