NOGOMET

Engleska i Francuska upisale sigurne trijumfe na startu kvalifikacija

Portugal sa Kristijanom Ronaldom kiksao protiv Ukrajine

Avaz Sport

22.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Reprezentacije Engleske i Francuske stigle su do uvjerljivih pobjeda na startu kvalifikacija za EURO 2020.

Engleska je na Vembliju protiv Češke bez problema upisala tri boda, a pitanje pobjednika riješila već na poluvremenu.

Rahim Sterling (Raheem) domaćina dovodi u vodstvo u 24. minuti, a prije odlaska na odmor prednost je sa bijele tačke udvostručio Heri Kejn (Harry Kane).

U nastavku utakmice Englezi stižu do još dva pogotka, a Sterling do het-trika. Prvo u 62. minuti pogađa, a zatim i u 68. postiže treći pogodak na utakmici. Konačan rezultat autogolom postigao je Kalas u 82. minuti.


Francuska je kvalifikacije počela trijumfom u Moldaviji, a sve je bilo jasno nakon 36 minuta. Redom su pogađali Grizman (Griezmann), Varan (Varane) i Žiru (Girou). U drugom poluvremenu, Mbape (Mbappe) postiže pogodak za 0:4, a domaćin do počasnog gola dolazi tri minute prije kraja.


Kristijano Ronaldo (Cristiano) se vratio u reprezentaciju Portugala, ali njegova reprezentacija nije uspjela slomiti otpor tvrde Ukrajinske odbrane. Domaćin je dominirao cijelu utakmicu, izveo 17 kornera, ali gostujućeg golmana Pijatova (Pyatov) nisu uspjeli savladati.

Turska i Island su slavili na gostovanjima kod Andore i Albanije, a Luksemburg je kod kuće stigao do tri boda protiv Litvanije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.