NOGOMET

Hrvatska u Budimpešti poražena od Mađarske, Izrael deklasirao Austriju

"Vatreni" nisu uspjeli slaviti na teškom gostovanju

Kvalifikacije za EP: Mađarska savladala Hrvatsku. Sanjin Strukic/PIXSELL

Avaz Sport

24.3.2019

Mađarska je u Budimpešti nakon preokreta savladala Hrvatsku rezultatom 2:1 u okviru grupe E 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 

Na početku meča igralo se otvoreno s obje strane, a Hrvatska je povela u 13. minuti golom Ante Rebića nakon spretne asistencije Andreja Kramarića. Nakon gola "Vatrenih", inicijativu su preuzeli domaćini, a to im se isplatilo u 34. minuti.  

Dzsudzsak je dugom loptom prevario hrvatsku odbranu i pronašao Szalaija koji je zabio za poravnanje rezultata. Nakon toga Mađari su dobili lagani vjetar u leđa, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti hrvatski gol i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1. 

Mađarska je nastavila vršiti pritisak i u drugom poluvremenu, a do važnog trijumfa došla je u 76. minuti kada je nakon jednog i ne tako dobro izvedenog kornera Leovca nadskočio Patkai, koji je prvi put šutirao neuspješno, ali je iz drugog pokušaja uspio pogoditi za 2:1 i konačan rezultat.

Ranije danas, u ovoj grupi Vels je upisao minimalnu pobjedu protiv Slovačke rezultatom 1:0.

U grupi I Rusija je deklasirala Kazahstan u gostima rezultatom 4:0, a gostujući trijumf u ovoj grupi upisala je i selekcija Škotske koja je savladala San Marino 2:0.

Izreal je u grupi G nakon preokreta bio bolji od Austrije 4:2. Het-trik za Izrealce postigao je Eran Zahavi, dok je jedan dodao Munas Dabbur. Dvostruki strijelac za Austriju bio je Marko Arnautović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.