NOGOMET

Njemačka u gostima savladala Holandiju, Belgija upisala sigurnu pobjedu protiv Kipra

"Elf" upisao važna tri boda

Kvalifikacije za EP: Njemačka savladala Holandiju. AFP

Avaz Sport

24.3.2019

U derbiju drugog kola grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine Njemačka je u sjajnom meču savladala u gostima Holandiju rezultatom 3:2.

Prvi na utakmici zaprijetili su Nijemci u 2. minuti kada je Serž Gnabri (Serge Gnabry) šutirao iz blizine, ali mu je golman Holandije maestralno odbranio. Uzbuđenja nije bilo sve do 15. minute kada je Niko Šulc (Nico Schulz) poslao loptu u šesnaesterac, a tamo ju je dočekao nemarkirani Leroj Sane (Leroy), koji je pogodio za vodstvo Njemačke od 1:0.

25. minuti Rajan Babel (Ryan) se našao u situaciji jedan na jedan s golmanom Njemačke, i odlučio je pucati snažno po sredini gola, ali mu je Manuel Nojer (Neuer) lagano odbranio udarac. Dvije minute kasnije ponovo je pokušao Babel, ali je Nojer bio opet na visini zadatka. Njemačka je udvostručila vodstvo u 34. minuti kada je Gnabri napravio sjajan solo prodor loptu poslao u desne rašlje gola Holandije za 2:0 i rezulatat prvog poluvremena. 

Holandija se uspjela brzo vratiti u meč. U 48. minuti Memfis Depaj (Memphis Depay) poslao je odličan centaršut u šestnaesterac, a  Mathis de Ligt (Matthijs)  je dobro ispratio loptu i izbliza glavom pogodio za 2:1. Holandija je nakon postignutog gola zaigrala mnogo bolje i kontrolirala je igru. Holandija je do poravnanja rezultata došla u 63. minuti kada je Memfis Depaj primio odličan pas u šesnaestercu i izbio sam na golmana. Pucao je nisko u lijevi ugao i matirao Nojera za 2:2. Pobjedu Njemačkoj donio je Niko Šulc u 90. minuti kada je pogodio nakon asistencije Marka Rojsa (Marco Reus). 

U istoj grupi Sjeverna Irska je savaladala Bjelorusiju rezultatom 2:1. Sjeverna Irska je u vodstvo došla u 30. minuti kada je Džoni Evans bio strijelac. Radost domaće selekcije kratko je trajala, pošto je samo tri minute kasnije Bjelorusija stigla do poravnanja. Mrežu Sjeverne Irske u 33. minuti pogodio je Igor Staševič (Stasevich). Trijumf Sjevernoj Irskoj donio je Džoš Magenis (Josh Magennis) golom u 87. minuti meča. 

U grupi G Poljska je pobijedila Latviju rezultatom 2:0. Poljaci su poveli golom Roberta Levandovskog (Lewandowski) u 76. minuti, a konačan rezultat postavio je Kamil Glik u 84. minuti susreta.

U istoj grupi Slovenija i Sjeverna Makedonija podijelili su bodove odigravši 1:1. Slovenci su poveli u 34. minuti  golom Mihe Zajca, a vrijedan bod Sjevernoj Makedoniji donio je Enis Bardhi, koji je mrežu Slovenije zatresao u 47. minuti meča. 

U grupi I Belgija je u gostima savladala Kipar rezultatom 2:0. Mrežu Kipra načeo je u 10. minuti Eden Azar (Hazard). Na 2:0 u 18. minuti povisio je Miči Batšuaji (Michy Batshuayi).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.