KVALIFIKACIJE

Mulaosmanović: Nadam se novom plasmanu U-17 reprezentacije BiH na Evropsko prvenstvo

Bh. kadate sutra očekuje meč s Belgijom

Mulaosmanović: Očekuje nas neizvjestan turnir. NSBiH

Avaz Sport

25.3.2019

U-17 reprezentativci Bosne i Hercegovine završili su u Etno-selu ''Stanišići'' pripreme za turnir elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Bh. kadeti su sinoć doputovali u Mađarsku, gdje će danas odraditi još jedan trening, a sutra ih očekuje meč s Belgijom. 

Vršilac dužnosti selektora Adin Mulaosmanović u razgovoru za zvaničnu stranicu NSBiH rekao je da je zadovoljan urađenim u Etno-selu. 

- Pripreme su protekle u najboljem redu i odradili smo sve što smo planirali. Nemamo povrijeđenih igrača i svi su spremni i maksimalno fokusirani na sutrašnju utakmicu. Mi ćemo pokušati da se na ovom turniru pokažemo u najboljem svjetlu. Grupa je zahtjevna i bit će neizvjesno do kraja. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti cilj i ponovo se naći na velikom takmičenju - rekao je Mulaosmanović. 

Potom se osvrnuo i na grupu te na sutrašnju utakmicu. 

- Belgija je favorit u grupi, ali bez obzira na to, mi moramo biti maksimalni u svakoj utakmici. Ne pobjeđuju uvijek favoriti i mi ćemo se potruditi sutra da ostvarimo što bolji rezultat. Svi Belgiju vide na prvom mjestu u grupi, dok se nama predviđa borba za drugo s ostalim ekipama, Mađarskom i Norveškom. Međutim, to ne znači da sutra nećemo učiniti sve što je u našoj moći da ostvarimo pozitivan rezultat - rekao je Mulaosmanović.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Belgija počinje sutra u 16 sati na Pančo Areni Akademije Puškaš u Felksutu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.