NAJAVIO NOVA IMENA

Prosinečki: Veliki sam optimista, imam sjajnu generaciju

Nije se libio otkriti sastav za sutrašnji duel

Prosinečki: Svi se nadaju osvajanju tri boda. D. Jurišić

Avaz Sport

25.3.2019

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki najavio je kako će njegov tim sutra na Bilinom polju protiv Grčke, u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine – grupa J, biti jači za Seada Kolašinca, Tonija Šunjića i Harisa Duljevića. 

Kako je ranije izjavljivao, ovu je trojicu nedovoljno oporavljenih igrača u subotu na Grbavici odmarao u trijumfu protiv Armenije (2:1). Definitivno je i za Grke otpao Elvis Sarić, koji se nije uspio oporaviti, a njemu se na listi povrijeđenih igrača sada priključio Elvir Koljić.

- Dobri smo, svi su zdravi i željni, u ovakvom slučaju nas vrlo teško bilo ko može pobijediti. Iako Grcima nedostaje nekoliko igrača, sigurno imaju zamjene za njih. Ne očekuje nas lagana utakmica, ali vjerujem da u dobroj atmosferi možemo doći do pobjede. Odmorni smo i spremni, osvježili smo se za ovu utakmicu. Svi igrači jedva čekaju početak utakmice s atraktivnim protivnikom - uvjeren je Prosinečki. 

Dodao je da neće biti lagano, ali u dobroj atmosferi "Zmajevi" mogu dobiti. 

- Mi ćemo biti motivirani i svi se nadaju osvajanju tri boda - istakao je Prosinečki.

On je napomenuo kako su se uspjeli osvježiti i spremiti za utakmicu, za koju ne vjeruje da će biti i presudna za plasman na Euro. Mada jeste važna.

- Tradicija dosadašnjih utakmica ove dvije selekcije je da su bile dobre i zanimljive. Bit će puno i publike - smatra Prosinečki. 

Popularni Žuti volio bi da se sve riješi u prvom poluvremenu te smatra da bi to bilo lijepo, ali nije puno i realno.

- Najbolje bi bilo da odmah na početku povedemo 2:0, ali to neće biti. Bit će to taktička, vrlo intenzivna utakmica. Pogotovo u trkačkom dijelu. Ali, spremni smo... Mislim da će to biti prava utakmica, što i zaslužuju dueli BiH i Grčke - istakao je Prosinečki. 

Konstatirao je kako smatra da u ovom trenutku ima ipak bolji tim od Grčke.

- To je moje mišljenje - kazao je Prosinečki, koji se nije libio otkriti sastav za sutrašnji duel.

Najavio je četiri nova imena te da bi mogli početi u sastavu: Šehić, Bičakčić, Šunjić, Zukanović, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Duljević, Džeko, Višća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.