NOGOMET

Englezi nakon rasističkih uvreda s tribina: UEFA, reagiraj!

Drugo kolo kvalifikacija za EURO 2020

Engleska stigla do uvjerljivog trijumfa. AFP

index

26.3.2019

Engleska je razbila Crnu Goru u Podgorici 5:1 i tako uvjerljivo krenula u kvalifikacije za Euro 2020., uz gol-razliku 10:1 i dvije pobjede.

Prethodno je pala Češka na Vembliju 5:0 i za Gereta Sautgejta (Gareth Southgate) i njegove nogometaše to je savršen start. No, u Podgorici im nije bilo ugodno, i to zbog nečeg što nema veze s nogometom.

Kad je pred kraj utakmice Deni Rouz (Danny Rose) dobio žuti karton, domaći navijači rasistički su ga izvrijeđali.

- Da, definitivno sam čuo uvrede s tribina kada je Rouz dobio žuti karton u finišu utakmice. Nema sumnje da se to dogodilo. To je neprihvatljivo. Mi ćemo se pobrinuti da to bude prijavljeno, moramo zaštititi svoje igrače - rekao je engleski izbornik.


Engleski mediji također u prvi plan stavljaju rasizam.

- Prelijepa noć za Englesku postala je ružna. Nakon početnog zaostatka dali smo Crnoj Gori pet golova, ali ono što zabrinjava je to što je Rouz izgledao kao da trpi rasističko skandiranje nakon žutog kartona. Rahim Sterling (Raheem) je reagirao povlačenjem ušiju poslije petog gola, je li to bila reakcija na nešto što je čuo? Crnogorski navijači koji su stajali iza gola ljutito su reagirali bacivši na njega upaljač i to će morati imati odgovarajuće odgovore od UEFA-e. Crna Gora je obećala paklenu atmosferu, a umjesto toga, Engleska je pokazala šta je pakleno dobra ekipa pod vodstvom Gereta Sautgejta - piše Telegraph.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.