NOGOMET Prekršili pravila FIFA-e

Nevjerovatan propust Ukrajine: Portugal i Luksemburg bi mogli osvojiti bodove za zelenim stolom

FIFA najavila istragu

index.hr
26.03.2019 12:54

Detalj s utakmica protiv Portugala

Foto: Twitter

Nakon dva odigrana kola u kvalifikacijama Ukrajina je prva u grupi B s četiri osvojena boda. Ukrajinci su u prvom kolu izvukli nulu u gostima kod Ronalda i Portugala, a sinoć su uz dosta sreće pobijedili Luksemburg 2:1.

Ipak, postoji velika mogućnost da Ukrajinci na kraju završe na dnu tabele zbog velike greške koju su napravili.

Naime, Maisfutebol je objavio da je Ukrajina prekršila pravila FIFA-e zbog Žuniora Moraeša (Juniora Moraesa) koji je nastupio u obje utakmice. Ovaj rođeni Brazilac ima pasoš Ukrajine i debitirao je protiv Portugala, ali navodno nije imao pravo na to.

Ukrajinci su, tvrdi Maisfutebol, prekršili propise FIFA-e jer Moraeš nije proveo pet godina u kontinuitetu igrajući u Ukrajini i zbog toga nije imao pravo nastupa za reprezentaciju.

FIFA je najavila istragu, a na kraju bi najviše mogli profitirati Luksemburg i Portugal. Naime, ako se ovo ispostavi tačnim, Ukrajinci će ostati bez bodova, a pobjede će za zelenim stolom dobiti Portugal i Luksemburg.

U tom bi slučaju Luksemburg bio senzacionalni prvi s maksimalnih šest bodova, Portugal drugi s četiri. Srbija bi imala jedan bod, a Ukrajina bi bila bez bodova.

Komentari

NA VRH