SARAJEVO

"Zmajići" na teškom terenu Grbavice deklasirali Moldaviju na otvaranju kvalifikacija za EP

Posjeta na stadion bila poražavajuća

Avaz Sport

26.3.2019

Grbavica: "Zmajići" pobijedili Moldaviju - Avaz
Grbavica: "Zmajići" pobijedili Moldaviju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu Grbavica u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobijedila selekciju Moldavije rezultatom 4:0.

Utakmica je počela sa satom zakašnjenja zbog loših uvjeta na terenu. Organizatori su uspjeli spremiti teren za odigravanje meča, a posjeta na stadionu Grbavica bila je poražavajuća.

Težak teren i uvjeti za igru doprinijeli su da je na početku susreta bilo dosta prekida. Lopta je ostajala u lokvama i teško je bilo organizirati akciju. U 7. minuti Pidro je centrirao, ali do lopte nije stigao Demirović. Dvije minute kasnije Demirović se ponovo našao u šansi, šutirao snažno, ali bez učinka. U 11. minuti prvu veliku priliku na meču imala je Moldavija kada je Gulsas (Gulceac) ostao sam na dva metra od gola, no promašio je loptu i ostalo je 0:0. 

U nastavku su "Zmajići"  preuzeli terensku inicijativu, a to im se isplatilo u 25. minuti kada je nakon ubačaja iz kornera Mustedanagića, lijepo pogodio Šerbečić za 1:0. Nakon pogotka ponovo je uslijedio miran period meča. U 35. minuti sjajnu priliku s desetak metara imao je Demirović, no šutirao je iznad gola. U 44. minuti Demirović je uposlio Mustedanagića, koji je sjajno matirao golmana Moldavije za 2:0 i rezultat prvog poluvremena. 

I u nastavku su "Zmajići" bili bolja ekipa na terenu, a do novog pogotka stigli su u 55. minuti. Asistent je ponovo bio Demirović, a novi gol postigao je Mustedanagić. 

Dvije minute kasnije Ćavar je bio izblokiran, a zatim je Mustedanagić slabo šutirao i lopta je otišla pored gola. U 65. minuti Danilović je šutirao glavom pored gola gostiju. Pet minuta kasnije Ćavara je fantastično šutirao, ali njegov udarac zaustavio je čuvar mreže gostiju. Konačan rezultat postavio je u 75. minuti Ćavar, koji je sjajno pogodio mrežu Moldavaca. "Zmajići" su mirno priveli meč kraju i slavili zasluženu pobjedu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.