NOGOMET

Kvaljarela ispisao historiju i poručio: Bila je ovo moja noć

Iskusni napadač postigao dva pogotka

Fabio Kvaljarela. AFP

Avaz Sport

27.3.2019

Italija je sinoć u kvalifikacijama za EURO 2020. pregazila Lihtenštajn 6:0, a dva gola postigao je legendarni Fabio Kvaljarela (Quagliarella). On je tako postao najstariji igrač u historiji reprezentacije Italije koji je postigao pogodak.

S 36 godina i 54 dana srušio je rekord koji je držao Kristijan Panući (Christian Panucci), a protiv Lihtenštajna fantastični napadač zabio je oba puta s bijele točke.

Napadač Sampdorije, unatoč poznim godinama, ove sezone igra bolje nego u najboljim danima. Prvi je strijelac Serije A s 21 golom, ali u razgovoru za Rai kaže da se ne osjeća kao 36-godišnjak.

- Imam 36 godina, ali ne osjećam se tako. Bila je ovo predivna večer s dva divna gola. Dugo nisam igrao za reprezentaciju i odličan je osjećaj vratiti se. Sretan sam, fizički se odlično osjećam. Također, osjećam mirnoću, treniram stalno, što je najvažnije - rekao je Fabio.

Zahvalio je selektoru Robertu Manćiniju (Roberto Mancini), koji ga je nakon gotovo deset godina vratio u reprezentaciju.

- Zahvaljujem Manćiniju jer mi je dao šansu. Također, hvala Žoržinju (Jorginho) i Bonućiju (Bonucci) koji su tražili da baš ja pucam penal. Mislio sam da će to napraviti neko od njih, ali su mi rekli kako je ovo moja noć - izjavio je napadač Sampdorije.

Kvaljarela je ispraćen ovacijama italijanskih navijača.

- Ovo su uspomene koje ću uvijek nositi sa sobom. Divno je bilo vidjeti taj aplauz. Mi smo Italija, ovo je nogomet kakav trebamo igrati. Na čelu smo grupe i ovo je ekipa koja samo može rasti - zaključio je Kvaljarela.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.