NOGOMET

Topalbećirević za Avaz.ba: Ovo mi neko namjerno radi, tužit ću ih

Poznati sportski komentator nakon drame na Bilinom polju

Piše: J. ALIBEGOVIĆ

27.3.2019

Nakon drame koju smo sinoć gledali na Bilinom polju kada je nogometna reprezentacija Bosne i Hecegovine ispustila pobjedu protiv Grčke i remizirala odigravši 2:2, na društvenim mrežama počeli su napadi na Sabahudina Topalbećirevića, sportskog komentatora koji je u direktnom TV prijenosu na Nova BH komentirao meč.  

Mnogi su smatrali da je upravo popularni Baho ''glavni krivac'' za rezultat "Zmajeva" te su svoj bijes iskalili putem tastatura. Onako kako je najlakše.

Tim povodom kontaktirali smo i Topalbećirevića, koji je razočaran svim dešavanjima i hajkom koja je pokrenuta.

- Ne znam šta je ovo. Vjerovatno nečija ljubomora. Nikada nisam ni protiv koga napisao niti jednu ružnu riječ. Kakve veze ja imam s utakmicom. Ovo mi neko namjerno radi. Valjda ja, nakon dvije hiljade iskomentiranih utakmica, znam šta trebam reći. Mislim da je prijenos bio najbolji u posljednjih nekoliko godina. Profesionalac sam već 27 godina te svaku pohvalu i kritiku shvatam kao dio posla i tome smo izloženi svi. A evo i da se našalimo, bila bi mi čast da sam mogao utjecati na rezultat, ali ja sam samo komentator - rekao je Topalbećirević za Avaz.ba.

Slijedi tužba

Poznati bh. sportski komentator i novinar najavio je i privatnu tužbu za one koji su neargumentirano napadali njega i njegovu porodicu.

- Ima jedna stranica koja je, uz sve to, postavila i moju fotografiju i tužiti ću ih. Oni su huškali ljude. Vrijeme je da svi preuzmu odgovornost za ono što objave na društvenim mrežama. Jer bez razloga vrijeđati, prijetiti... Vrijeme je da se tome stane ukraj - poručio je popularni Baho.

Potom se osvrnuo i na samu utakmicu.

 - Grci su pustili da se igra umrtvi da naši igrači misle da su bezopasni. Probijali su nas po boku. Crveni karton za Pjanića, prema mom mišljenju, nije opravdan. Bit će velika šteta ako Pjanić ne bude igrao protiv Italije. To nam je gore nego 2:2 jer on sad igra stvarno fenomenalno. Kad su već svugdje uveli VAR, trebali su i u kvalifikacije i mi bismo sinoć izašli kao pobjednici. Velika je šteta, ali ovo je tek početak - zaključio je Topalbećirević.

U zaštitu Tobalbećirevića stale su mnoge kolege novinari, a među prvima Nermin Bise, koji se oglasio na svom Facebook profilu.



Nakon svega možemo se zapitati ko stoji iza, očigledno, orkestriranog napada na kolegu Topalbećirevića, koji apsolutno ni na koji način nije mogao utjecati na ishod sinoćnjeg meča.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.