MISTERIJA

Pobjeda za selektora fudbalske reprezentacije Španije i najgori dan u karijeri: Zavjet šutnje u njegovom timu

Ekipu vodio asistent Roberto Moreno

Luisa Enrikea zadesila teška porodična drama. Arhiv

Avaz.ba

27.3.2019

Fudbalska reprezentacija Španije savladala je sinoć Maltu u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2:0, a na klupi nije bilo Luisa Enrikea (Enrique).

Kako je saopćeno iz FS Španije, u pitanju su porodični problemi.

- Potvrđujemo odsustvo našeg selektora Luisa Enrikea s utakmice zbog porodičnih razloga. Molimo za diskreciju i za poštovanje njegove privatnosti. Ekipu će voditi asistent Roberto Moreno - napisali su iz FS Španije jučer na Twitteru.

Ipak, "Marka" danas piše da je velika misterija vladala u i oko tima, a da su igrači Enrikeu prilikom njegovog odlaska dali zavjet šutnje. Ovaj list piše da je Enrikea zadesila teška porodična drama i da je on u pratnji psihologa napustio ekipu.

Uoči meča s Maltom oglasio se i Serhio Ramos (Sergio).

- Mister, veoma nam je žao zbog vijesti. Nadamo se da će sve proći kako treba. Znaš da je tim uz tebe do smrti i danas ćemo ostvariti dobru pobjedu. Porodica je svetinja. Pobjedit ćemo za tebe. Šaljemo ti snagu i ohrabrenje. Veliki zagrljaj - napisao je Ramos.

Španci su na Malti slavili golovima Morate.

- Imali smo veliki motiv da pobijedimo, čak i veći nego inače zbog čitave situacije. Željeli smo mu to pokloniti. Imamo mnogo razloga biti zahvalni Enrikeu i pružamo mu punu podršku - izjavio je Morata.

Poslije meča oglasio se i Enrikeov asistent Roberto Moreno.

- Ovo je najgori dan u mojoj karijeri. Pokušali smo uraditi sve kako treba i Enrike je u našim mislima sve vrijeme. Ljudi mi čestitaju, ali ovo nije nešto na čemu se treba čestitati. Ovo je samo situacija koja se nije trebala dogoditi. Poznavajući Luisa Enrikea, znali smo da moramo biti profesionalci i uraditi sve kako treba u ovom meču. Ja danas nisam bio Robert Moreno, bio sam predstavnik Luisa Enrikea - rekao je Moreno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.