NOGOMET

Hrvatska dobiva nacionalni stadion: Šuker otkrio lokaciju na kojoj će se graditi

"Vatreni" većinu svojih utakmica igraju na Maksimiru

Šuker: Samo ulaganja u bazu mogu osigurati uspješnu budućnost. Marko Lukunić/PIXSELL

Avaz Sport

28.3.2019

Predsjednik hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker potvrdio je gradnju nacionalnog stadiona, otkrivši pritom i gdje će se on graditi. Prema informacijama koje je objavio "Večernji list" – stadion će niknuti u zagrebačkom naselju Blato.

Izvor navodi da je Šukerova izjava došla nakon sastanka na kojem su se nalazili predstavnici Grada, Vlade i HNS-a. 

Prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza rekao je da će stadion biti izgrađen za dvije do tri godine. 

- Miran sam, došlo je na moje. Za dvije do tri godine stadion bi trebao biti izgrađen. Do izbora ćemo dobiti novi stadion - rekao je Šuker. 

Hrvatska nogometna reprezentacija većinu je svojih utakmica igrala na stadionu Maksimir, inače domu Dinamovih nogometaša. Našao se on početkom sedmice ponovo u centru pažnje javnosti nakon što je s njega pao veliki komad stakla, i to u trenutku kada je u blizini bilo prolaznika.

Inače, Šuker je tokom redovne sjednice Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza istakao značaj nacionalnog stadiona.

Znamo da samo ulaganja u bazu mogu osigurati uspješnu budućnost hrvatskog nogometa. Iskreno se nadam da će u narednom razdoblju krenuti ozbiljni razgovori na temu novog stadiona koji hrvatska reprezentacija po svemu zaslužuje i treba. Tužno je da ćemo ove godine u kvalifikacijama igrati na sjajnim novim stadionima u Budimpešti, Bratislavi, Bakuu i Kardifu, a da svjetski viceprvaci nemaju odgovarajući dom u svojoj zemlji kojoj su toliko toga lijepoga priuštili - poručio je Šuker. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.