TEŠKA ODLUKA

Argentinci u šoku: Gonsalo Iguain objavio prekid reprezentativne karijere

Oprostio se od dresa "Gaučosa"

Iguain: Postigao 31 pogodak za Argentinu. AFP

Avaz Sport

28.3.2019

Argentinski napadač Gonsalo Iguain (Gonzalo Higuain, 31) u četvrtak je objavio kako više neće igrati za reprezentaciju.

- Moja era u reprezentaciji je završena i sada ću ekipu gledati s tribina što vjerujem da će usrećiti mnoge ljude. Selektoru sam rekao kako se osjećam i to je moja konačna odluka. Ne mogu više gledati kako mi porodica pati jer su me konstantno svi kritizirali za igre u reprezentaciji. Sretan sam što se sve to sada završava - poručio je Iguain.

Iguain, koji je u januara stigao na posudbu iz Milana u Čelsi, svoj posljednji od 75 nastupa za "Gaušose" ostvario je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u 2:1 pobjedi protiv Nigerije u susretu posljednjeg kola u grupnoj fazi. Tokom karijere Iguain je postigao 31 pogodak za Argentinu.

Iako je nastupao za River Plejt, Real Madrid, Napoli, Juventus, Milan i Čelsi, Iguain je vrlo često bio meta kritika u domovini. Nastupio je u tri finala velikih takmičenja s Argentinom i sva tri je izgubio, 2014. u finalu SP-a u Brazilu bolja je bila Njemačka nakon produžetka, dok je u finalima Kopa Amerike 2015. i Kopa Amerike Sentenario 2016. gubio od Čilea, oba puta nakon izvođenja 11-eraca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.