TRANSFERI

{EKSKLUZIV} / Juventus za Pjanića traži 100 miliona eura od Reala

Italijanski klub već je odbio 86 miliona, koliko je nudio aktuelni prvak Evrope

G. ŠUMAR

29.3.2019

Inozemni mediji plasirali su nedavno informaciju da Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) vidi Miralema Pjanića kao idealnog centralnog veznog igrača u projektu stvaranja novih "Galaktikosa", tima koji će vratiti povjerenje navijača Reala, koje je poljuljano nakon silnih posrtanja u ovoj sezoni. 

Bosanskohercegovački veznjak raskošnog talenta, čiji su pasovi i udarci na visokoj cijeni u svijetu fudbala, privukao je pažnju legendarnog Francuza još u njegovom prvom mandatu na klupi "Kraljeva".

Plus u kasi

Tada do transfera nije došlo, ali je nedavni povratak Zidana na mjesto trenera španskog velikana i zvaničnog prvaka Evrope ponovo pokrenuo operaciju "Pjanić".

Prvo su španski mediji otkrili da je 29-godišnji reprezentativac BiH na listi želja Zidana kao pojačanje za narednu sezonu, a sada stiže i vijest da je Real već ponudio 86 miliona eura, što je Juventus odbio.

Očekuje se nova runda pregovora, a prema našim saznanjima, prvak Italije neće se zadovoljiti sumom manjom od 100 miliona eura!

- Pjanićev menadžer Falji Ramadani traži od kluba novi ugovor i veća primanja za našeg reprezentativca ili da ga "Stara dama" proda. Suma na koju bi Juventus pristao je oko 100 miliona eura, što bi sigurno bio veliki plus u kasi - tvrdi izvor blizak našem igraču.

Rekord "Kraljeva" 

Torinski klub planira, navodno, da ponudi novi ugovor Pjaniću i poveća mu primanja, ali samim tim i podigne cijenu obeštećenja koju bi Real platio.

Ko zna, možda će "Kraljevski klub" za angažman Pjanića morati da sruši klupski rekord u plaćenoj odšteti, koji je oboren kupovinom Gereta Bejla (Garerta Bale).

Transfer Velšanina u septembru 2013. godine koštao je Real 100,8 miliona eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.