NOGOMET Gradski derbi u okviru 24. kola Premijer lige

Nalić: Protiv Tuzla Cityja želimo pobjedu, makar i popularnim rezultatom 1:0

U redovima Slobode nadaju se da će zabilježiti prvu pobjedu u ovoj godini

Avaz.ba
29.03.2019 10:23

Stručni štab Slobode

Foto: Fena

Gradski derbi između Tuzla Cityja i Slobode izaziva veliku pažnju ljubitelja nogometa, a u taboru starijeg premijerligaša očekuju pobjedu.

Šef stručnog štaba Zlatan Nalić kaže da su tokom reprezentativne pauze uspjeli osvježiti igrače, tako da vjeruje da će doći do prve prvenstvene pobjede u ovoj godini.

- U nastavak prvenstva ulazimo potpuno fokusirani na osvajanje bodova, makar to bilo i onim popularnim rezultatom od 1:0. Uvijek idemo na pobjedu, tako i u ovoj utakmici. Imali smo četiri utakmice u kojima smo osvojili samo dva boda, iako smo bili vrijedni za 7-8 bodova više iz tih mečeva – tvrdi Nalić u razgovoru za Fenu.

Kako će izgledati sastav za meč s Tuzla Cityjem, još ne zna ni Slobodin trener. Kaže da su Ignjatović, Vukliš, Baraban, Adžem, Hadžanović i Vidović upitni za ovu utakmicu zbog lakših povreda i bolesti.

- Ipak se nadam da ćemo ih osposobiti za igru, jer imamo još jedan trening danas. Inače, nemamo kažnjenih igrača - referirao je šef Slobodine struke, dodavši da su imali „paklenu trenažnu sedmicu“.

- Imali smo sedam treninga u četiri dana, koje bi mogli okarakterisati mini pripremama, barem sudeći prema intenzitetu treninga. Brojno stanje nam je problem i zato nismo odigrali nijednu prijateljsku utakmicu u pauzi - napominje trener.

Na kraju dodaje da Sloboda ima bodovni mir i skoro ostvaren zacrtani cilj vezan za opstanak u ligi.

- Ali imperativ pobjede nismo još izgubili. Sloboda voli osvajati bodove i to uvijek pokušavamo ostvariti velikim zalaganjem na utakmicama, tako da ćemo i u subotu, kao i u svim utakmicama do sada, pokazati veliku želju i borbu - zaključio je Zlatan Nalić.

U službenim utakmicama Sloboda i Tuzla City sastali su se četiri puta. U prvenstvu je bilo 1:0 za Slobodu i 1:1, a u Kupu BiH, prethodne sezone, u Siminom Hanu je bilo 0:0, a na Tušnju 2:0 za Slobodu. Tadašnju Slogu vodio je Darko Vojvodić, a Slobodu Slavko Petrović.

Utakmica Tuzla City - Sloboda igra se u subotu od 16 sati.

Komentari

NA VRH